KIBRIS GAZİLERİ VE AİLELERİ İÇİN MİTSO ŞÖLEN DÜZENLEDİ

20.07.2023 16:49

KIBRIS GAZİLERİ VE AİLELERİ İÇİN MİTSO ŞÖLEN DÜZENLEDİ

Kıbrıs Barış Harekatının 49. yıldönümünde Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyesi gaziler ve aileleri için oda lokalinde bir şölen düzenlendi. Milas İlçe Garnizon Komutan Vekili, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi yönetici ve üyelerinin katıldığı şölende Kıbrıs gazisi Salih Ulu’ya madalyası verilirken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e de dernek tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Şölenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarban “Kıbrıs’ta barışı ve soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla 49 yıl önce, 20 Temmuz 1974 sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri dünyada ender görülen bir muharebe taktiği uygulayarak havadan indirme, karadan çıkartma ve uçan birlik harekatı yaparak Kıbrıs’a müdahale etmek zorunda kalmıştır” diye konuştu. 500 şehit verilerek Kıbrıs’a özgürlüğün ve barışın getirildiğini belirten Mehmet Sarban “Bugün kefeninin rengini aziz kanıyla boyayarak bayrak yapanların uğruna canlarını vererek vatan yapanların ve son Türk devleti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını vererek tarih sayfasını yazanların günüdür” dedi ve sözlerini “20 Temmuz 1974’de Kıbrıs’ta destan yazanlar unutulmayacak. Onların aziz hatıraları her zaman yaşayacaktır. Ne mutlu Türküm diyene” diye tamamladı.

Mehmet Sarban’ın konuşmasının ardından Kıbrıs gazisi Salih Ulu‘ya madalyası takdim edilirken Dernek Başkanı Mehmet Sarban tarafından da MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e derneklerine yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer burada yaptığı konuşmada dedesinin de Kuvayı Milliye’nin kurucularından olduğunu ve gazi olduğunu, dolayısıyla kendisinin bir gazi torunu olduğunu anlattı ve her zaman gazilerin yanında olacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatını köylerinde tütün dizerken radyodan duyduklarını anlatarak duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından şehitler için dualar okundu.

Yazı detayını buraya yazınız