DOLAR
36,4332
EURO
38,1971
ALTIN
3.383,15
BIST
9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Salı Açık
17°C
Çarşamba Açık
19°C
Perşembe Açık
21°C

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN YARARLANMAK İÇİN SÜRE UZATILDI

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN YARARLANMAK İÇİN SÜRE UZATILDI
08.12.2020 16:11
6.099
A+
A-

30 Kasım 2020 tarih ve 3238 karar sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanmak için başvuru süresi uzatıldı. 1 Aralık 2020 tarihli, 31321 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile kısa çalışma ödeneğinde başlama tarihi 1 Aralık 2020 tarihi veya sonrası olarak bildirilebilecek.  Covid-19 nedeniyle 30 Haziran 2020’ye kadar kısa çalışma ödeneğine başvurmayan işyerleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecekler.

            Kısa Çalışma Ödeneği’nden yararlanma süresinin uzatılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararıyla ilgili olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından uygulamanın nasıl olacağına ilişkin bir bilgilendirme notu yayınlandı.

            TOBB’un bilgilendirme notunda şu bilgeler yer alıyor:

            “1 Aralık 2020 tarihli ve 31321 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kısa çalışma ödeneği hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararı’na ilişkin TOBB tarafından yapılan bilgilendirme açıklaması şöyledir:

Kısa Çalışma Ödeneği Yeni Başvuruları

            – Kısa çalışma ödeneğinde yeni başvuru alınmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararı 1.Aralık.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

            – Kısa çalışma ödeneği başlama tarihi 1 Aralık 2020 tarihi veya sonrası olarak bildirilebilecektir.

            – Kısa çalışma ödeneği olarak ödenen süreler, işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyecektir.

Kimler başvurabilir?

            – COVID-19 nedeniyle 30 Haziran 2020’ye kadar kısa çalışma ödeneğine başvurmayan iş yerleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecektir.

            – 30 Haziran 2020 tarihine kadar COVID-19 nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek başvuru yapabilecektir.

            – Daha önce COVID-19 nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda iş yerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçileri için yeni bir başvuruya gerek olmadığını gibi uzatma kapsamında kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaya devam edebileceklerdir.

Nasıl başvuru yapılır?

– Kısa çalışma ödeneğinde yeni başvurular 1 Aralık 2020 tarihi ile alınmaya başlamıştır.

– Kısa çalışma başvuruları sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralık 2020‘ye kadar yapılabilecek, bunun dışında posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacaktır.

Başvuru adresi: www.turkiye.gov.tr/iskur-kisa-calisma-odenegi-basvurusu

Detaylı bilgi: www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr