MHP MİLAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ZENCİR MİTSO’YU ZİYARET ETTİ

17.02.2014 08:18

*Aynı zamanda 10 Numaralı Meslek Komitesi’nden MİTSO Meclis Üyesi olan MHP Milas Belediye Başkan Adayı Veteriner Hekim Sedat Zencir, MİTSO’yu ziyaret etti.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile bir süre sohbet eden MHP Belediye Başkan Adayı Zencir, seçildiği takdirde yapmayı düşündüklerini anlattı.

MHP Milas Belediye Başkan Adayı Veteriner Hekim Sedat Zencir, beraberindeki partililerle birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek projelerini anlattı. Seçilmesi durumunda belediye ile Milas’taki meslek odaları arasında çok yakın bir işbirliği kurmayı amaçladığını belirten MHP Milas Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir “Biz yarışa değil, hizmete talip olduk. Onun için seçime kadar siyaset, seçimden sonra herkese hizmet anlayışıyla yola çıktık. Biz gelecek seçimleri değil, gelecek gençleri ve nesilleri düşünerek 50 yıl ilerisini planlamak için yola çıktık” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile bir süre sohbet eden MHP Milas Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir, ilçedeki meslek odalarını ziyaret ederek şimdiden yakın bir işbirliğinin temellerini atmayı amaçladıklarını belirterek “Belediye ve meslek odaları her zaman yakın bir işbirliği içinde olmalı. Kendimin de meclis üyesi olduğum MİTSO, özellikle OSB ve Milas’ın ürünlerinin tanıtımı konusunda yoğun bir çaba gösteriyor. Seçilirsem, Milas belediye başkanı olarak MİTSO ile ve elbette diğer meslek odalarımızla bu işbirliğini daha güçlendireceğiz. Sonuçta amacımız Milas’a en iyi şekilde hizmet etmektir” diye konuştu.

Ziyaret sırasında özgeçmişini de anlatan MHP Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek “Ben çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak 1959 yılında Eğridere Köyünde dünyaya geldim. İlkokulu köyde, ortaokulu Selimiye’de okuduktan sonra Çorum Öğretmen Okulundan öğretmen olarak mezun oldum. Daha sonra Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini de bitirerek ilçemizde, önce kamuda ilçe veterineri olarak daha sonra ise serbest klinik açarak hizmete devam ettim. Kamuda çalıştığım dönemlerde Milas Belediyesinde tabii encümen üyesi olarak görev aldım. 25 yılı aşkındır yapmış olduğum veterinerlik görevimden emekli oldum. Otel işletmeciliği ve kültür balıkçılığı yetiştiriciliği işiyle halen uğraşmaktayım. Bildiğiniz gibi, 10 Numaralı Meslek Komitesinden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesiyim” dedi.

Milas’ın sorunları hakkında da görüşlerini açıklayan Sedat Zencir “İlçemizin trafik, otopark, altyapı, hal ve tarımsal ürünler borsası gibi birçok eksiği var. Biz marka ve model bir ilçe yaratmak için yola çıktık. Biz yarışa değil hizmete talip olduk. Onun için seçime kadar siyaset, seçimden sonra herkese hizmet anlayışıyla yola çıktık. Biz gelecek seçimleri değil, gelecek gençleri ve nesilleri düşünerek 50 yıl ilerisini planlamak için yola çıktık. Allah bize bu seçimlerde başarıyı nasip ederse her yıl kalıcı bir eser bırakmaya çalışacağız” dedi.

Milas için büyük hayalleri ve büyük hedefleri olduğunun altını çizen Sedat Zencir  “Milas’ımızı marka ve model bir ilçe yapmak için, altına imzamı atacağım kalıcı eserler kazandırmak için, sosyal, kültürel ve görsel birçok projelerimi hayata geçirmek için aday adayı oldum. Bu yolda yürürken toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağım gibi gençler, yaşlılar, kimsesizler, hayatımın bir parçası olacak. İlçemizin değerleri olan Milas halısı, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünleriyle ilgili çalışmalar yapacağız. Milas’a olimpik bir spor salonu, otopark, hal yapacağız” diye konuştu.

Siyasetin zorlu bir yarış olduğunun altını çizen fakat bu yarışta asla yorulmalarının söz konusu olamayacağını vurgulayan MHP Milas Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir “Onun için diyorum ki: Seçime kadar siyaset, seçimden sonra herkese hizmet. Atatürk’ün ‘dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar’ sözünü kendime ilke edindim” diyerek sözlerini bitirdi.

MHP Milas Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir’in MİTSO’ya yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Sedat Bey, aynı zamanda MİTSO Meclisinin başarılı, düzenli, disiplinli ve verimli çalışan üyelerinden birisidir. Bir MİTSO Meclis üyesi olarak kendisinin Milas belediye başkanlığına aday olması, MİTSO adına sevindiricidir. Sedat Beyin belediye başkanlığına adaylığı, MİTSO Meclisine saygınlık kazandıran bir adaylıktır. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum. Sonuçta, bu bir seçim. Kazanmak da var, kaybetmek de var. Eğer, Sedat Bey seçimi kazanırsa, bir MİTSO Meclis üyesi Milas belediye başkanı seçilmiş olacak. Eğer seçilemezse, MİTSO, bir belediye başkanı bilgi ve birikiminde bir üyesini kazanmış olacak. Sedat Bey için, MİTSO için ve Milas’ımız için hayırlısını diliyorum. Değerli MİTSO Meclis üyemiz Sayın Sedat Zencir’e başarılar diliyorum” dedi.