MİLAS; ALMANYA’DA, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA TANITILDI

22.03.2018 07:57

Milas’ın tarihi zenginlikleri, dünyanın en büyük turizm fuarlarından sayılan ve Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ITB Berlin Fuarı’nda (Uluslararası Turizm Borsası Fuarı) Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tanıtıldı.

ITB Berlin Fuarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan Türkiye standında her il için bir bölüm açıldı. Muğla bölümünde tanıtılan Milas’ın tarihi zenginlikleri arasında özellikle UNESCO’nun da Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Uzunyuva Arkeolojik Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı ile Beçin Ortaçağ Kenti çok büyük ilgi çekti.

Fuarda Muğla ilini, yalnızca Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ile MİTSO adına Odanın Ar-Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç temsil ettiler. Türkiye standının Muğla bölümünü ziyaret eden konuklara Gülay Aytaç Milas’ı ve Muğla’nın güzelliklerini anlattı.  Fuarda Türkiye standı, diğer ülke stantlarına göre en büyük stant olarak dikkat çekerken standı ziyaret edenlerin yoğunluğu yeni turizm sezonu için umut oldu.

ITB Berlin Fuarı, her yıl Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenleniyor ve fuara dünyanın dört bir yanından sadece alanında profesyonel turizmciler katılabiliyor.