MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİNE BİR DESTEK DE “ZEYTİNDOSTU”DAN

14.07.2014 17:01

Bu yıl ilk kez yapılması tasarlanan Milas Zeytin Hasat Şenliğine “Zeytindostu”ndan da destek geldi. Aralık ayında yapılması düşünülen şenliğin program içeriğini belirlemek amacıyla Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan Zeytindostu Derneği Sekreteri Eczacı Atilla Totoş, dernek olarak şenlik kapsamında zeytinyağı tadın eğitimi verebileceklerini söyledi.

Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin programını oluşturmak amacıyla MİTSO’da yapılan toplantıya Kaymakam Fuat Gürel ve Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Tarım İlçe Müdürü Oktay Çevik ve bazı müdürlük çalışanlarının yanı sıra daha önceden şenlik düzenleme komisyonuna seçilenler de katıldı. Türkiye genelindeki zeytincilik tanıtım çalışmalarıyla bilinen Zeytindostu Derneği’nin Sekreteri Eczacı Atilla Totoş ve derneğin Muğla Temsilcisi Ferudun Kaykı, dernek olarak şenliğe destek vereceklerini söylediler. Şenlikte, kaliteli zeytinyağının ayırt edilebilmesi ve kaliteli zeytinyağı konusunda üreticinin bilinçlendirilmesi amacıyla bir zeytinyağı tadım eğitimi verebileceklerini belirten Atilla Totoş, eğitimin üreticinin bilinçlenmesindeki önemini vurguladı.

Toplantıda ayrıca şenliğin iki gün sürmesi ve şenlik kapsamında örnek bir zeytinlik ile bir zeytinyağı fabrikasının ziyaret edilmesi de kararlaştırıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Zeytin Hasat Şenliğinin üreticinin bilinçlendirilmesi ve teşvikinin yanı sıra Milas zeytinciliğinin tanıtımı için de büyük önem taşıdığını belirterek “Amacımız, yaklaşık 10 milyon zeytin ağacına sahip olan Milas’ın zeytinciliğini tanıtmak ve zeytinyağımızın değer kazanmasını sağlamak. Bunun için tanıtımın çok büyük bir önemi var. Milas Zeytin Hasadı şenliğinin bu konuda önemli bir katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel de toplantıda yaptığı konuşmada bu yıl ilk kez yapılacak Milas Zeytin Hasadı Şenliğinin üreticinin bilinçlendirilmesinde yararlı olacağına ve Milas zeytinyağının tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını belirterek şenliğe gereken desteğin verileceğini söyledi.

zeytincilik toplantısıtemmuz1