MİLAS ZEYTİNYAĞI 2 GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

06.04.2017 14:34

*Zeytindostu Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenmekte olan Uluslararası Naturel – Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Milaslı zeytinyağı üreticileri 2 gümüş madalya kazandı.

*Ali Osman Menteşe kendi ürettiği Menteşe Som markasıyla ve Divin Zeytinyağı markası ile Serhat Aslan gümüş madalya kazandılar.

*Zeytin Dostu Derneği’nin “Zeytinin Oskarları” ödül töreninin yapıldığı gün Muğla’da Ticaret Borsası’nda kurulan Duyusal Analiz Laboratuarı’nın da açılış töreni yapıldı.

*Zeytinin Oskarları Töreninde bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasıyla birlikte Milas zeytinyağı üretiminde kalite artışı olduğunu söyledi.

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen uluslararası “Zeytinin Oskarları” yarışmasında, Milas yöresinde memecik zeytinlerden elde edilen “Menteşe Som” ve “Divin” zeytinyağları gümüş madalya kazandılar.

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen ve “Zeytinin Oskarları” olarak adlandırılan Uluslararası Naturel – Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Milas yöresi memecik türü zeytinlerden elde ettikleri zeytinyağları ile Ali Osman Menteşe ve Serhat Aslan gümüş madalya kazandılar. Ali Osman Menteşe, Ağaçlıhöyük köyündeki zeytinliğinden elde ettiği “Menteşe Som” markalı zeytinyağı ile, Serhat Aslan ise Derince köyündeki zeytinliklerden ürettiği “Divin” markalı zeytinyağı ile gümüş madalya aldılar. Aynı gün, Muğla Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binası bünyesinde yapılan “Duyusal Analiz Laboratuarı” da törenle açılarak hizmete girdi.
Muğla’da, Ticaret Borsası’nın yeni yapılan hizmet binasında açılan Duyusal Analiz Laboratuarı ‘nın açılışı törenle yapıldı. Açılış törenin ardından aynı gün akşam Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde, Zeytindostu Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenmekte olan ve “Zeytinin Oskarları” adı verilen “Uluslararası Naturel – Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması”nda ödül kazananlara ödülleri verildi. Ödül törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçiğil, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile törenlerin ev sahibi olarak Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hasan Gökmen ve Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı borsa ve derneğin yöneticileri ile zeytin dostları katıldılar. Laboratuarın açılış töreninde bir konuma yapan Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş, laboratuarın yapılma amacı ve burada yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi sundu.

MİTOS Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de törende yaptığı konuşmada Milas’ın bir “zeytin diyarı” olduğunu belirterek “Milas, Türkiye’nin zeytin başkentidir” dedi. Zeytindostu Derneği’nin zeytinciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalarından da övgüyle söz eden Reşit Özer, MİTSO’nun memecik zeytininden elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret aldığını hatırlattı ve yörede kaliteli zeytinyağı üretiminin giderek arttığını anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen “Zeytin Oskarları” yarışmasında başarı kazananlara ödülleri verildi. Milas’tan zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe Ağaçlıhöyük köyündeki memecik türü zeytinliğinden elde ettiği “Menteşe Som” markasıyla, Serhat Aslan, Derince köyündeki zeytinliklerinden elde ettiği “Divin” marka zeytinyağı ile gümüş madalya kazandılar.

Zeytindostu Derneği tarafından 10. kez düzenlenen Uluslararası Naturel Sızma Zeytinyağı
Kalite Yarışması’nın yanı sıra 4. Slogan Yarışması, 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması ve 2’nci
Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı yarışmalarında dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan kişi ve
firmalara ödülleri verildi.