MİTSO BAYRAM TATİLİNDE DE İŞ BAŞINDA

28.08.2017 15:30

*30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı tatillerinin birleştirilmesiyle birlikte kamu personelinin ara günlerde idari izinli sayılarak 10 güne çıkarılan bayram tatilinde MİTSO’da idari izin uygulanmayacak.

*MİTSO, üyelerinin işlerinin gecikmemesi ve aksamaması için 28 ve 29 Ağustos günlerinde tam gün, Kurban Bayramı öncesi arife günü olan 31 Ağustos’ta da yarım günlük çalışma günü açık olacak.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin işlerinin gecikmemesi ve aksamaması için, Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı tatillerinin birleştirilmesi ve ara günlerin de eklenmesiyle 10 güne çıkan bayram tatilinde, kamu personeli için idari izin uygulanacak olan ara günlerde mesai yapacak. Buna göre MİTSO, kamu personelinin idari izinli sayılacağı 28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günleri tam gün mesai yapacak. Aynı zamanda Kurban Bayramı öncesi arife günü olan ve öğleye kadar yarım gün mesai uygulanması gerekirken bayram tatiline katılan 31 Ağustos’ta da yine idari izin uygulamayarak öğleye kadar açık olacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun da aslında “yarı resmi bir kamu kuruluşu” olmasına rağmen 10 günlük bayram tatili süresince idari izin uygulaması yapmayacağını söyledi. Reşit Özer “Bakanlar Kurula tarafından alınan kararla, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı birleştirilerek ve ara günler de tatile eklenerek tüm Türkiye’de kamu personeline 10 gün tatil verildi.Fakat MİTSO olarak biz, ‘yarı resmi bir kamu kuruluşu’ statüsündeki odamızda, üyelerimizin işlerinin gecikmemesi ve aksamaması için idari izinli günlerde tatil yapmayacağız. Odamız, idari izinle 10 günlük tatile eklenen günlerde de üyelerimizin hizmetinde olmayı sürdürecektir” diye konuştu.