MİTSO, BODRUM ZİRAAT’I MİLAS OSB YATIRIMCISINA DESTEĞE ÇAĞIRDI

15.09.2021 11:50

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, T.C. Bodrum Şube yöneticilerine kredilendirmede önceliğin OSB yatırımcısıyla coğrafi işaretli ürünlerimize ihracata yönelik yatırımcıların uygun koşullarda kredilendirilmesini istiyoruz” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, T.C. Ziraat Bankası Bodrum Ticari Şubesine, Milas Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kuracak yatırımcıya ve ihracata yönelik coğrafi işaretli ürünlere yatırım yapacak oda üyelerine kredi desteği sağlanmasını istedi. Banka yöneticileri Milas ve Bodrum bölgesindeki yatırımcıları desteklemek istediklerini belirterek Milas OSB yatırımcısına da kredi desteği sağlayabileceklerini ifade ettiler.

T.C. Ziraat Bankası Bodrum Ticari Şube Yöneticisi Fuat Parıldar ve bankanın Ticari Müşteri İlişkileri Asistanı Fatih Hakan Küçükçetin, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘i ziyaret ederek bankalarının oda üyelerine ve yatırımcılara kredi olanaklarını anlattılar. T.C. Ziraat Bankasının Bodrum Şubesinin “ticari şube” olduğunu belirten Şube Yöneticisi Fuat Parıldar “Bankamız Bodrum ve Milas bölgesindeki yatırımcılara destek olmak istiyor. Milas OSB yatırımcısına da kredi desteği sağlamak isteriz. OSB üyelerini ziyaret ederek kredi imkanlarımızı anlatabiliriz. Elbette diğer bankalar da kredilendirme tekliflerinde bulunmuş olabilirler. Biz bundan çekinmiyoruz. Sonuçta rekabet her zaman başarıyı getirir. Bu rekabetten de yatırımcılar kazançlı çıkacaktır ” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de konuklarına ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek “Ülkemiz ve bölgemiz için yatırım çok önemli. Bölgemizde yeni işyerlerinin açılmasını, üretimin arttırılmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle öncelikle Milas OSB’nin bir an önce faaliyete geçmesine çalışıyoruz. Sanayi parsellerini hak sahiplerine dağıttık. Parsellerini teslim alan hak sahiplerinin iki yıl içinde tesislerini kurarak üretime başlamaları gerekiyor. Bankanızın Milas OSB yatırımcısına kredi desteği sağlayabilecek olması çok önemli. Sağlanacak kredilerle tesisler bir an önce tamamlanıp üretime geçebilir. Bölgemizde kalkınmanın hızlanmasını istiyoruz. bu nedenle bankanızın OSB üyelerine kredi desteğinde bulunmasından çok memnun oluruz” diye konuştu.

Milas’ın Avrupa Birliğinden coğrafi işaretli Milas zeytinyağının yanısıra Milas yağlı zeytini, Milas tepsi böreği ve Milas el halısının da coğrafi işaretine sahip olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, T.C. Ziraat Bankası Bodrum Şube yöneticilerinden coğrafi işaretli ürünlere ihracata yönelik yatırım yapacak üyeleri için de uygun koşullarda kredi talep etti.