MİTSO’NUN 2016 BÜTÇESİ 1 MİLYON 500 BİN LİRA

25.12.2015 14:27

*MİTSO’nun 2015 yılının son meclis toplantısında Kasım ayı kati mizanı 346.9 bin lira olarak oybirliği ile kabul edilirken 2016 yılı tahmini gelir ve gider bütçelerinin de 1 milyon 500 bin olması yine oybirliği ile kabul edildi.

*Meclis toplantısında bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, 3/6 Mart 2016’da yapılacak Milas 7. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na büyük bir ilgi olduğunu belirterek şimdiden bütün stantların satıldığını söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. 2015 yılının son meclis toplantısında Kasım ayının kati mizanı 346.9 bin lira olarak oybirliği ile kabul dildi. Meclis oturumunda 2016 yılının tahmini gelir ve gider  bütçeleri de, komisyondan geldiği şekliyle 1 milyon 500 bin lira olarak oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO’nun Aralık ayı meclis toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Muharrem Akyürek’in başkanlığında açıldı. Gündemin ilk maddesi gereğince, Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Kasım ayı kati mizanı yapılan oylama sonucunda 346.9 bin lira olarak oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra ine Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okunan 2016 yılı tahmini gelir ve gider bütçeleri de, Hesapları İnceleme Komisyonundan geldiği şekliyle 1 milyon 500 bin lira olarak kabul edildi.

Meclis oturumunda daha sonra MİTSO’nun 2016 yılı bütçesi ve uygulama talimatı Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Meclis Başkan Vekili Muharrem Akyürek tarafından yapılan oylama sonucunda 2016 yılı bütçesi ve uygulama talimatı da yine oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO Meclis üyesi Seyhun Melda Haktanır’ın bazı mahalle (köy) okullarına yardım edilmesi için verdiği önergenin ise yönetim kuruluna gönderilmesi kararlaştırıldı.

Gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir aylık çalışmalar ve gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi’nde kalmakta olan ve resim yapmaya ilgi duyan bireyler için gönüllü bir resim öğretmeni bulunduğunu, zeytinyağı fabrikalarının gıda mühendisi çalıştırma zorunluluğunun kaldırılması veya esnetilmesi için bir dizi önerinin TOBB’ye gönderildiğini söyledi. Reşit Özer ayrıca, 3/6 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek Milas 7. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na şimdiden büyük bir ilgi olduğunu belirterek “Şimdiden fuar alanındaki bütün stantlar satıldı. Yine de talepler geliyor. Fuar alanında bu yıl da bir miktar genişletme yapılmasına rağmen stant alanı yetmiyor. Bu kadar yoğun talebin olması bizim için sevindirici bir durum. Talep yoğunluğu aynı zamanda Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın artık kalıcılaştığının da bir göstergesi” dedi. Reşit Özer konuşmasında bu meclis toplantısının aynı zamanda 2015 yılının son toplantısı olduğunu da belirterek meclis üyelerinin yeni yılını kutladı.