MİTSO da Valilikte AB hibe desteği projesindeki deneyimini paylaştı. AB PROJELERİNDEN MUĞLA’YA 15 MİLYON EURO HİBE

MİTSO da Valilikte AB hibe desteği projesindeki deneyimini paylaştı.  AB PROJELERİNDEN MUĞLA’YA 15 MİLYON EURO HİBE
27.01.2014 15:31

Avrupa Birliği işleri için Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında AB Hibe Programları Bilgilendirme Seminerleri ve Başarılı Proje Uygulamaları Tanıtımları’nın ilk toplantısı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in katılımıyla İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldılar. Toplantıda MİTSO’nun da AB’den hibe desteği sağladığı “Milas’taki İşletmelerde İye Yeni Başlayanların ve İşsizlerin İhracat Elemanı Olarak Yetiştirilmesi Projesi”ni, MİTSO’nun AR-GE ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç sundu

Toplantıda yaptığı konuşmada Muğla’da başarılı projelerin sunulacağını söyleyen Vali Güvençer  “Muğla, AB hibe programlarından daha fazla destek alabilmeli. Açılan çağrılarda daha fazla kabul edilebilir ve sürdürülebilir proje üretmek adına çok daha fazla çaba sarf etmek durumundayız” dedi. Vali Güvençer, 20 pilot ilde devam eden Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması ve Geliştirilmesi projesinin ortaklarından birisinin Muğla olduğunu belirterek  “Güç kazanmak, moral bulmak, gayretlerimizi arttırmak adına bugüne kadar başarabildiklerimizi paylaşmak son derece önemli. Farklı kurumlarca hazırlanmış örnek olabilecek başarılı projeleri izlemek için buradayız” diye konuştu.

Toplantıda açıklama yapan Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinatörü Veli Çelik ise ilimizdeki kapasite arttırmaya yönelik çalışmaların bir ayağı olan ildeki başarılı projeler, KOBİ’ler, kültür çağrıları ve AR-GE ile ilgili bir sunum yapılacağını belirterek  “Amacımız; ilimizde proje hazırlayacak kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine teknik destek vermek ve onları yönlendirmek. 2008 yılından beri ilimizde 120’nin üzerinde proje uygulanmış ve 15 milyon avro hibe kullanılmıştır dedi.

Konuşmaların ardından AB’den hibe desteği kazanan birisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne, birisi MİTSO’ya ve diğerleri ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli liselerin hazırladığı 8 projenin tanıtımı yapıldı.

1 – Geçmişini Bilmeyen Geleceğini Bilemez Öyleyse Tarihle Öğret (Archetory) – İl Milli Eğitim Müdürlüğü.

2 – Holistic Approach to Risk Based Internal Financial Control for Smes – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi.

3 – Meslek Lisesi Öğrencilerinin Avrupa’da Uygulamalı Eğitimi – Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi.

4 – Wir Sind Gleich Wir Sind Anders – Gemeinsam Auf Den Weg Richtung Europa – Dalaman Anadolu Lisesi.

5 – Interactive E-Tools For Education – Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

6 – Milas’taki İşletmelerde İye Yeni Başlayanların ve İşsizlerin İhracat Elemanı Olarak Yetiştirilmesi – Milas Ticaret ve Sanayi Odası

7 – Feel The Festival – Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

8 – Shaping The Image of A Gren Europe Through Artictic Mians – Muğla Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi

Seminerde, MİTSO’nun Milas’taki İşletmelerde İye Yeni Başlayanların ve İşsizlerin İhracat Elemanı Olarak Yetiştirilmesi Projesi hakkında deneyimlerini MİTSO’nun AR-GE ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç sundu. Aytaç sunumunda proje yazarken yabancı ortak seçimine dikkat edilmesi gerektiğini ve projelerin işsizlerin eğitimiyle ilgili olması durumunda bunların, vize sorunu çıkarmayan ülkelerle gerektiğini anlattı. Aytaç, ayrıca projelerin yazımı aşamasında samimi olmanın önemini vurgulayarak “Proje yazarken yazanlar samimi olsunlar. Kısa, açık ve net ifadelerle projelerini yazsınlar. Sonuçta proje yazımına edebi bir metin gibi bakıp öyle yazmasınlar” diye konuştu.

Projelerin tanıtım sunumlarının ardından hibe desteği kazanan projeleri hazırlayan kurumlara yaptıkları başarılı projelerinden dolayı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından teşekkür belgesi verdi.

valilik AB projeleri toplantısı2valilik ab projeleri3