MİTSO : “EKMEK FİYATLARI, MİLAS GIDA MADDELERİ YAPANLAR VE SATANLAR ESNAF ODASI’NIN TALEBİ ÜZERİNE MUĞLA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ TARAFINDAN BELİRLENMİŞTİR”

27.01.2014 13:37

Milas’ta ekmek fiyatlarının yeniden belirlenmesi konusunda MİTSO tarafından yapılan açıklamada; ilçedeki ekmek fiyatlarının Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı’nın teklifi üzerine Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından belirlendiği bildirildi.

MİTSO’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Odamız üyesi fırıncıların ilçemizde 250 gramı 75 kuruştan satılmakta olan ekmeğin fiyatının 85 kuruşa çıkarılması teklifleri, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 26 Aralık 2013 tarihli oturumunda ele alınmış ve yapılan oylamada fırıncı üyelerimizin istemi oy çokluğuyla kabul edilmemiştir.

Bunun üzerine, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası üyesi fırıncıların kendi odalarına yaptıkları zam istemi üzerine, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası tarafından; Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne başvurularak ekmek fiyatının yeniden belirlenmesi talep edilmiştir. Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Yönetim Kurulu’nun “Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelik”in 5. ve 6. maddelerine dayanarak 23/01/2014 tarih ve 02 sayılı kararıyla, Milas’ta 300 gramlık ekmeğin KDV dahi 1 Türk Lirasına satılmasına karar verilmiştir.

Dolayısıyla, yeniden belirlenen ekmek fiyatıyla MİTSO’nun bir ilgisi yoktur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı