MİTSO; e-fatura KONUSUNDA AÇIKLAYICI TOPLANTI DÜZENLİYOR

24.12.2013 16:54

*MİTSO’da 27 Aralık Cuma günü saat 14.00’te, Milas Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan tarafından e-fatura konusunda açıklamalar yapılacak.

Yeni yılda e-fatura uygulaması hakkında bilinmeyenlerin açıklanması için 27 Aralık Cuma günü Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı düzenlenecek. MİTSO tarafından düzenlenecek toplantıya konuşmacı olarak katılacak olan Milas Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan, e-posta konusunda açıklamalarda bulunacak ve kendisine yöneltilecek soruları yanıtlayacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, doğrudan veya dolaylı olarak e-fatura kapsamına giren ya da kendilerinin bu kapsamda olup olmadıkları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerle konu hakkında bilgi edinmek isteyen muhasebecileri MİTSO’da düzenlenecek e-fatura konulu toplantıya davet etti. Uygulamanın yeni olması nedeniyle pek çok kişinin tedirgin olduğunu, birçok kişinin de uygulama kapsamına girip girmediklerini tam olarak bilemediklerini belirten Reşit Özer “Sorunun ilçemizdeki en yetkili kişi olan Vergi Dairesi Müdürü Sayın M. Sait Sapan tarafından ilgili kişilere anlatılması için böyle bir toplantı düzenledik. Toplantıya katılacaklara değerli bilgiler sunacak olan Sayın Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan’a şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

e-fatura sistemi

İlk başta sadece tüzel kişilerin e-fatura siteminden yararlanmaları mümkünken; 416 numaralı VUK Tebliği ile “gerçek kişiler” de e-fatura kullanabilir hale geldiler. e-faturaya ilişkin en önemli adımlardan bir diğeri ise 421 numaralı VUK Tebliğ ile birlikte;

5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında “madeni yağ lisansınasahip olanlar ile bunlardan 2011’de mal alanlardan 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 25 milyon TL brüt ciroya sahip olanlar ile, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (III) Sayılı Listedeki mallar olan “kolalı gazoz, tütün ürünleri ve alkollü içecekleri” imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011’de mal alanlardan 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 10 milyon TL brüt ciroya sahip olanların, 2  Eylül 2013’e kadar GİB’e başvurmaları ve 31 Aralık 2013’e kadar da e-fatura’ya geçmeleri zorunlu hale getirildi. Ayrıca; e-faturaya geçmesi zorunlu olmayanların da -gerekli sistemsel altyapıyı kurmaları ve GİB’den izin almaları şartıyla-  e-faturaya geçiş yapmaları mümkün sayıldı.