MİTSO GENÇLİK KUPASI SATRANÇ TURNUVASINDA 119 SATRANÇÇI YARIŞTI

03.06.2015 17:30

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Türkiye Satranç Federasyonu Milas İlçe Temsilciliği işbirliğinde düzenlediği “Gençlik Kupası ve Milas’ın En İyileri 19 Mayıs Satranç Turnuvası” 30 – 31 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri yapıldı. MİTSO salonunda yapılan turnuvasına 5 farklı kümede toplam 119 satranç sporcusu katıldı. A Açık kümesinde Ozan Emre Aydın, B Gençler’de Mustafa Pehlevan, C Yıldızlar’da Egemen Uyar, D Küçükler’de Mihriban Hekimoğlu ve E Minikler’de Ege Demir Doyran birinci oldular. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve kupaları MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından verildi.

MİTSO’nun Türkiye Satranç Federasyonu Milas İlçe Temsilciliği işbirliğinde her yıl düzenlemekte olduğu “Gençlik Kupası ve Milas’ın En İyileri 19 Mayıs Satranç Turnuvası, Türkiye Satranç Federasyonu Milas Satranç İlçe Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar’ın yönetiminde, Atilla Gürmen, E. V. Altunbozar, Burak Günay, Erkan Derinyol ve Adnan Karaağaç‘ın hakemliğinde MİTSO salonunda, 5 ayrı küme halinde yapıldı.

2000 yılı ve öncesi doğumlu satranç sporcularının katıldığı A – Açık karşılaşmalarında Ozan Aydın  Emre birinci oldu. 12 satranççının katıldığı yarışmada Koray İbrahim Atabey ikinci, Nuri Kaya üçüncü, Nuri Kaya dördüncü, Gizem Demir beşinci oldular.

1999 – 2002 doğumlu 14 Satranç sporcusunun katıldığı B – Gençler kümesinde Mustafa Pehlevan birinciliği kazandı. Bu kümede durmuş Ali Koçoğlu  ikinci, Melih Pelhevan üçüncü, Hüseyin Cumhur Konak dördüncü, Egehan Yener beşinci oldular.

2003 – 2004 doğumlu13 Satranç sporcusunun yarıştığı C – Yıldızlar kümesinde Egemen Uyar birinci, Mehmet Bilge ikinci, Sercan Burak Gezer üçüncü, Sezer Kırca dördüncü, İzzet Erdoğan ise beşinci oldular.

2005 – 2006 doğumlu 36 satranç sporcusunun bulunduğu D – Küçükler kümesinde Mihriban Hekimoğlu birinci, Arda Erdoğan ikinci, Ahmet Sina Demirci üçüncü, Arda Kırova dördüncü, Alim Korkmaz beşinci oldular.

2007 – 2008 doğumlu 44 satranç sporcusunun bulunduğu E – Minikler kümesinde Ege Demir Doyran birinci, Ertuğrul Kabaz ikinci, Arda Üzgür üçüncü, Ali Berk Toker dördüncü, Egemen Kartal beşinci oldular.

Kendi kümelerinde ilk üçe giren satranç sporcularına MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından birer kupa, 4’üncüden 10’uncuya kadar olan satranççılara ise birer madalya armağan edildi.DSCF3285 (1)DSCF3574