ZAVENDİK DE AB COĞRAFİ İŞARETİNİ ALDI

12.02.2021 16:38

Zeytin ağacının ve zeytinyağının büyüsüne kapılıp Rize’den Milas’a gelip ailesiyle birlikte zeytinyağı üretimine başlayan Emre Sivri‘nin ürettiği Zavendik markalı zeytinyağı da Milas Ticaret ve Sanayi Odasından Avrupa Birliği coğrafi işaretini aldı. Zeytinyağı üretmek için kendi kurdukları örnek nitelikteki tesiste sadece kendi yağlarını işleyen Emre Sivri amaçlarının çok zeytinyağı elde etmek yerine az ve kaliteli zeytinyağı olduğunu ifade ederek Milas zeytinyağının kalitesi AB coğrafi işareti ile tescillenmesi nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘e teşekkür etti. AB coğrafi işaretinin kendilerin daha da heveslendirdiğini belirten Emre Sivri, bundan sonraki hedeflerinin AB ülkelerine ihracat olduğunu söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de AB coğrafi işareti standartlarında Milas zeytinyağı ürettikleri için Emre Sivri‘ye teşekkür etti. Reşit Özer, “Zeytinyağı üretiminde hedefimiz her zaman daha iyi kaliteyi bulmak olmalı. Satıştaki hedefimiz ise her zaman ihracat olmalı. Size AB coğrafi işareti standartlarında, kaliteli zeytinyağı ürettiğiniz için kutlar, teşekkür ederim” dedi.

Yazı detayını buraya yazınız