MİTSO, İZMİR OLIV TECH 7. ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE TEKNOLOJİLERİ FUARI’NDA GÖZ KAMAŞTIRDI.

27.04.2017 14:58

*Bu yıl 7.’si düzenlenen İzmir Oliv Tech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda MİTSO coğrafi işaret kazanmış olan Milas zeytin ve zeytinyağını tanıtıyor.

*MİTSO’nun standında ilk günkü sunum ve sergileme adeta göz kamaştırdı.

*MİTSO, 100 metrekarelik standında üyesi olan 8 firmanın, girdiği yarışmalarda pek çok ödüller kazanmış markalı zeytinyağları ve zeytinlerinin tanıtımını yapıyor.

*Fuarda ilk gün MİTSO standında düzenlenen kokteyle Milas Kaymakamı Eren Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ile çok sayıda konuk katıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, başta zeytin ve zeytinyağı olmak üzere Milas ürünlerini tanıtmak için fuardan fuara koşuyor. MİTSO bu kez de 26 / 29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen İzmir Oliv Tech 7. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda Milas ürünlerini tanıtıyor. MİTSO, fuardaki stant düzenlemesi, farklı sunum yöntemi ve klasik müzik eşliğinde düzenlediği kokteyl ile fuarda adeta göz kamaştırdı. İlk gün fuarın en canlı ve hareketli standı olan MİTSO standını aralarında Milas Kaymakamı Eren Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, eski Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve Emniyet Müdürü Turgay Ava’nın da olduğu pek çok kişi ziyaret etti.

Fuar açılışı için MİTSO tarafından Milas’tan bir otobüs kaldırılarak zeytin ve zeytinyağı üreticileri İzmir’e götürüldü. Konuklar, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından karşılandılar

MİTSO, İzmir Oliv Tech 7. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda açtığı stant, çok büyük ilgi gördü. MİTSO’nun fuar girişindeki 100 metrekarelik standı özel olarak tasarlanarak dekore edilirken MİTSO üyesi 8 şahıs ve firma burada zeytin ve zeytinyağı ürünlerini sergilediler. Sergilenen ürünler arasında Menteşe SOM, Zeybekler, Labranda, Dalından, Karianda, Divin, Çıngıloğlu, Beçin ve Kafkasör marka zeytinyağları çok büyük ilgi gördü. Yurtdışında katıldığı yarışmalarda pek çok ödüller kazanan Menteşe SOM zeytinyağlarının üreticisi Ali Osman Menteşe, MİTSO standını ziyaret eden konuklara zeytinyağı tadımı yaptırarak iyi zeytinyağının özelliklerini anlattı. MİTSO standında konuklara Milas’ın yerel lezzetlerinden otlu tepsi böreği, çaykama, somata, tarçın ikram edildi.

MİTSO standında saat 14.00 – 16.00 arasında konuklar için bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle Milas Kaymakamı Eren Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Eski Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve gaziler, bazı muhtarlar, TARİŞ yöneticileri, İzmir’deki Milaslılar Derneği Başkanı Baki Öner ile İzmir’de yaşayan Milaslılar ve Milas’ta görev yapmış bazı bürokratlar katıldılar.

Fuarın ilk günü fuarın en yoğun ilgi gören, en hareketli standı MİTSO standı oldu. MİTSO standında yapılan sunum, sergileme yöntemi ve ürünlerin kalitesi adeta göz kamaştırdı.

Öte yandan TARİŞ de “Bu toprakların lezzeti Ege koleksiyonu” adıyla Kuzey ve Güney Ege’de TARİŞ kooperatiflerinin kendi yörelerinde ürettikleri 31 farklı zeytinyağını sergiliyor. Bunlar arasında TARİŞ’in Milas yöresinde elde edilen zeytinlerden çıkarılan zeytinyağı da “Milas” markasıyla sergileniyor.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İzmir Oliv Tech 7. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’na katılmanın önemini vurgulayarak “Burada, özellikle Ege ve Marmara Bölgelerinde üretilen zeytin ve zeytinyağı sergileniyor. Coğrafi işaret almış Milas zeytinyağının da bunlar arasında olması bizim için bir görevdir. Diğer yörelerin zeytinyağlarının arasında bizim de coğrafi işaretli Milas zeytinyağını göstermemiz önemliydi. Bunu yaptık. Hem de çok iyi yaptığımıza inanıyorum. Çünkü MİTSO standı, fuarda en çok ilgi çeken stant olmayı başardı. Fuar 29 Nisan’a kadar sürecek. Milaslı tüm zeytin ve zeytinyağı üreticilerini bu fuara davet ediyoruz” diye konuştu.

MİTSO CUMARTESİ GÜNÜ FUARA OTOBÜS KALDIRIYOR

Öte yandan MİTSO, İzmir Oliv Tech 7. Zeytin, Zeytinyağı ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı’na zeytin ve zeytinyağı üreten üyelerini götürmek için Cumartesi günü saat 08.30’da oda binasının önünden bir otobüs daha kaldıracak. Fuara katılmak isteyen üyelerin adlarını odaya yazdırması gerekiyor.