MİTSO MECLİS VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE YENİ YILDA DA HUZUR HAKKI ÖDENMEYECEK.

29.12.2014 11:12

*MİTSO’nun Aralık ayı meclis toplantısında, 2015 yılında da 2014 yılında olduğu gibi meclis ve yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödenmemesi kararlaştırıldı.

*MİTSO’nun 2015 yılı bütçesinin gelir ve gider denk bir şekilde 1 milyon 400 bin lira olması oybirliği ile kararlaştırıldı.

MİTSO’nun Aralık ayı meclis toplantısında, Reşit Özer başkanlığındaki yönetim kurulunun önerisiyle 2015 yılında da meclis ve yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödenmemesi 2’ye karşı 19 oyla kabul edildi. Buna göre 2014 yılında da olduğu gibi yeni yılda da meclis ve yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödenmeyecek. Oda meclisinin kararıyla üyelerin yıllık ve munzam aidatları da 9 aya kadar taksitli olarak tahsil edilebilecek. MİTSO’nun 2015 yılı bütçesinin1 milyon 400 bin lira olarak belirlenmesi de oybirliği ile kabul edildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Mustafa Yüksel’in başkanlığında açılan meclis oturumunda Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Kasım ayı kati mizanı, oybirliği ile kabul edildi. Ayrıca bütçenin bazı fasıllarından yapılması istenen aktarmalar da yine oybirliği ile kabul edildi.

TOBB kanunun 98. maddesindeki  “Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine verilecek huzur hakları oda meclisince belirlenir” hükmüne karşın MİTSO Yönetim Kurulu; yönetim kurulu ve meclis üyelerine 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da huzur hakkı ödenmemesini talep etti. Yapılan oylamada ikiye karşı 19 oyla yeni yılda da yönetim kurulu ve meclis üyelerine huzur hakkı ödenmemesi kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında personelin yurtiçi ve yurtdışı ödenekleri de iki üyenin karşı oyuna rağmen 19 oyla yönetim kurulunun teklif ettiği şekilde kabul edildi. Meclis oturumunda yönetim kurulunun teklifi doğrultusunda odanın kadro çizelgesi oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO Meclisinde, Yönetim Kurulunun teklifi üzerine oda üyelerinin yıllık ve munzam aidatlarının 9 aya kadar taksitli olarak alınabilmesi için yönetim kuruluna oybirliği ile yetki verildi.

MİTSO Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ve Yönetim Kurulu tarafından oda meclisine sunulan teklife göre “Hakiki şahıslara verilecek ticari ve sınai mahiyetteki diğer her türlü belge ve bilgiler ile hizmetler için 150 TL, hükmi şahıslara verilecek ticari ve sınai mahiyetteki diğer her türle belge ve bilgiler ile hizmetler için 180 TL ücret alınması, bu belge ve bilgilerin ihracatla ilgisi olması durumunda ücret alınmaması, oda üyesi olmayanlardan bu ücretlerin yüzde 100 fazlasıyla alınması, bu belgelerin yabancı bir dilde düzenlenmesi durumunda ise yine yüzde 100 fazla ücret alınması bire karşı 20 oyla kabul edildi.

MİTSO Meclis toplantısında Yönetim Kurulu tarafından hazırlanarak Hesapları İnceleme Komisyonu’na sevk edilen odanın 2015 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi denk bir şekilde, 1 milyon 400 bin lira olarak oybirliği ile kabul edildi.

Odaya 2009 yılından aidat ve munzam aidat borcu bulunanların borçlarının tahsili için işlem başlatılması da yine meclis toplantısında oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO Meclis toplantısı daha sonra Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in son bir aylık dönemdeki oda faaliyetleri konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. Reşit Özer, tüm meclis üyelerinin yeni yıllarını kutladı.