MİTSO MECLİSİ VE YÖNETİMİ HUZUR HAKKI ALMAYACAK

04.09.2013 08:41

IMG_9288MİTSO Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

*MİTSO’nun Ağustos ayı olağan toplantısında Reşit Özer başkanlığındaki yönetim kurulunun Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin oturum başına huzur hakkı parası almaması önerisi oy çokluğu ile kabul edildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis ve yönetim kurulu üyeleri, bundan böyle huzur hakkı adı altında oturum parası almayacaklar.  MİTSO’nun meclis ve yönetim kurulu üyeleri çalışmalarını bundan sonra hiçbir para almaksızın gönüllü olarak sürdürecekler.

MİTSO’nun Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı. Mustafa Yüksel başkanlığında toplanan oda meclisinin açılışında Reşit Özer’in başkanlığındaki Yönetim Kurulu tarafından; Meclis Başkanlığına verileni bir dilekçe ile  bundan böyle meclis ve yönetim kurulu üyelerinin oturum başına huzur hakkı almamaları önerildi. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından yapılan oylamada konunun gündeme alınmasına karar verildi. Konu görüşmeye açılınca Yönetim Kurulu adına söz alan Başkan Reşit Özer, yaptıkları araştırmaya göre TOBB üyesi 365 oda arasında aralarında Muğla, Bodrum, Marmaris odalarının da içinde bulunduğu 250 dolayında odanın meclis ve yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı parası almadıklarını öğrendiklerini söyledi. Reşit Özer “Şimdi biz de oda meclisi üyelerimizle yönetim kurulu üyelerimizin huzur hakkı parası almamasını öneriyoruz. Bu paraları almayalım, para almadan çalışmalarımız sürdürelim” dedi. Yapılan görüşmelerin ardından Reşit Özer başkanlığındaki MİTSO Yönetim Kurulunun önerisi Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada 25’e karşı 5 oyla meclis ve yönetim kurulu üyelerinin bundan böyle huzur hakkı adı altında oturum parası almaması kararlaştırıldı. Daha önce meclis ve yönetim kurulu üyeleri katıldıkları oturum başına brüt 50 lira huzur hakkı alıyorlardı.

MİTSO’nun Ağustos ayı meclis toplantısında, bir önceki meclis toplantısında bazı üyelerin Milas OSB konusunda kapsamlı açıklama istenmesi üzerine OSB Müdürü Haluk Onaran tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunuldu. Haluk Onaran, MİTSO’nun bugüne kadar yapılan çalışmalar nedeniyle OSB yönetimine kredi borcunun olmadığını söyledi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, OSB’nin önündeki tıkanıklığın aşılabilmesi için Yönetim Kurulu olarak yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek sürdürülen girişimler ve yapılan görüşmeler hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı.

Fırıncıların Milas’ta üretilen ve satılan ekmeğe yeni bir fiyat belirlenmesi yönündeki dilekçeleri üzerine yapılan görüşmeler sonucunda konunun kapsamlı bir şekilde araştırılmak üzere yönetim kuruluna havalesine karar verildi.

Meclis toplantısında ayrıca odanın Temmuz ayı kat’i mizanı da görüşülerek meclis üyelerin oybirliği ile kabul edildi.