MİTSO Meclisinden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğluna tam destek

06.08.2013 17:29

Yeni yılın ilk toplantısını yapan MİTSO Meclisi, bir süre önce Taraf gazetesinde yer alan askeri darbe yapılacağı ve darbe sonrasında kendisinin darbe hükümetinin başbakanı olacağı yönündeki iddialara karşı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı basın açıklamasında dile getirdiği görüşlere tam destek verdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na tam destek veren MİTSO Meclisi kişileri incitecek belgeye dayanmayan haberlerin basında yer almasını da kınadı.

MİTSO Meclisi’nin yeni yılın ilk toplantısından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na tam destek çıktı. Bir süre öncesinde Taraf gazetesinde yer alan iddialarda yapılacak askeri darbenin ardından kurulacak hükümetin başbakanlığına Hisarcıklıoğlu’nun getirileceği yönündeki habere karşılık Hisarcıklıoğlu tarafından bir basın toplantısı düzenlenerek iddialar sert bir şekilde kınanmıştı.

MİTSO Meclisi yeni yılın ilk toplantısını yaptı. Toplantı’ya Oda Meclisi Başkanı Reşit Özer, Meclis Başkan Yardımcısı Hakkı Birgi, Meclis Yazmanı Tayip Çakıroğlu, Meclis Üyeleri Kadir Karagülle, Çetin Sağıroğlu, Mehmet Mat, Levent Baydal, Hüseyin Mat, Halis Şahin, Emre Şen, Enver Tuna, Muzaffer Atıcı, Cuma Bozkurt, Özer Topuz, İbrahim Baş, Levent Öztürk, Hasan Cunbul, Hayrettin Yıldız, Kemal Çimen, Sami Sarıca, Ejder Ütsek, Mehmet Yiğit, Ali Zenger, Veli Ulaş ve Hakkı İnpınar katıldılar. Mecliste çoğunluğun olduğunun görülmesi üzerine Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından oturum açıldı.

Meclis gündeminin ilk maddesinde 2009 yılı Aralık ayının kesin mizanı görüşüldü. Bütçede alacak – borç dengesinin eşit bir şekilde yer aldığı görülerek Aralık ayı bütçe kesin mizanı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun basın açıklaması okundu. Bir süre önce Taraf gazetesinde yer alan askeri darbe yapılacağı ve darbeden sonra kurulacak hükümetin başbakanının kendisinin olacağı yönündeki iddialar üzerin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek iddiaları sert bir dille kınamıştı. Oda meclisinde, Hisarcıklıoğlu’nun basın açıklamasında dile getirilen görüşlere MİTSO meclis üyeleri oy birliği ile destek olunması kararı aldılar. Meclis üyeleri, basında, kişileri incitici gerçek belgelere dayanmayan haberler yapılmasının son dönemlerde giderek artış gösterdiğine, bu durumun kişilerin özel yaşantısına, demokratik hak ve özgürlüklerine bir saldırı ve müdahaleye dönüşmeye başladığını belirterek bu tür haberler basında yer almasını kınandılar.

MİTSO Üyelerinin tam desteğini alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 22 Ocak 2010 tarihindeki basın açıklamasında özetle şu görüşlere yer verilmişti;

“Ülke meselelerinin çözüm yerinin, sadece demokratik platformlar olduğuna inandım. Daha dene kadar, hükümetin yandaşı olarak nitelendiriliyordum. Şimdiyse, darbecilikle ilgili iddialara maruz kalmaya başladım. Ben, darbe yapmayı, vatana ihanet kabul ederim. İhanete teşebbüs edenlerin yananda da olmam, olamam.

Bu konuda net olarak şunu söyleyeyim; bu çamur benim üzerime yapışmaz.

Bugünkü Taraf gazetesinde yayınlanan bir habere göre; birileri darbe yapıp, yeni bir hükümet kurup Başbakanlığa da beni getireceklermiş.
“Balyoz harekat planı”nı ilk kez basından duydum. Darbe planı hazırladığı söylenen şahısları da tanımıyorum. Buna rağmen demokrasi karşıtı planlara, ismimi karıştıranlardan şikayetçiyim. (…)

Demokrasi karşıtı hiçbir hareketin içinde, önünde, arkasında, hatta dedikodusunda bile yer almadım. (…)

Türkiye’nin sorunlarının çözümü, meşruiyet dışı yollarda aranmamalıdır. Darbe tezgahları ne kadar namussuzluk ise haysiyet cellatlığı da o kadar namussuzluktur.

İkisi de zulümdür. Zulüm ile abad olunmaz. Ben ülkemin her karışını geziyor ve her fırsatta ifade ediyorum: “Adaletsizlik, zulüm ve korku üzerine kurulan bütün sistemler yok olmaya mahkumdur. (…)

Ülkemizin kurumlarını yıpratmamaya, her kurumu da şeffaf olmaya davet ediyorum. Zira bu ülke hepimizin ve gidecek başka yerimiz yok. Açıktır ki, olup bitenin aş, iş ve ekmek kavgasıyla bir alakası yoktur. (…)

İsteyen, istediği kadar demokrasi dışı hayaller kurabilir, hezeyanlarda bulunabilir. Ama benim içinde milletimizin yer almadığı hiçbir hayalim olmadı. Benim adımı, bu fitneye karıştıranlara hakkımı helal etmiyorum.Allah herkese zihin açıklığı versin”.

MİTSO Meclis toplantısı daha sonra üyelerinin çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirmeleriyle sona erdi.