MİTSO nun Şubat Ayı Gelir-Gider Bütçesi Oybirliği İle Kabul Edildi

06.08.2013 17:36

* MİTSO’nun Mart ayı olağan meclis toplantısında Şubat ayı kesin hesapları toplantıya katılan 21 meclis üyesinin oybirliği ile kabul edildi.

* Toplantıda Meclis Üyesi Halis Şahin, S.S.Kıyıkışlacık Köyü Suürünleri Kooperatifi olarak Güllük Dalyanı ile ilgili sıkıntılarını dile getirerek bu konuda MİTSO yönetiminden destek istedi.

* Son bir aylık çalışma dönemi ile ilgili açıklamalarda bulunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Güllük Dalyanı konusunu Muğla Valisi ile görüşebileceklerini söyledi.

MİTSO’nun Mart ayı olağan meclis toplantısında Şubat ayı kesin hesapları toplantıya katılan 21 meclis üyesinin oybirliği ile kabul edildi. Buna göre odanın şubat ayı kesin hesapları gelir ve giderleri denk olarak 126 bin 35 lira şeklinde onaylanmış oldu.

MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer, Başkan Yardımcıları Hakki Birgi ve Cemal Yüksel ile katip üye Tayip Çakıroğlu’nun yönetiminde toplanan oda meclisinde Şubat ayı kesin hesaplarının oylanmasının ardından MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna son bir aylık döneme ilişkin yönetim faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Bodrum Deniz Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB üyesi Muğla odaları 17. ortak toplantısı ve toplantıda gündeme getirilen konular hakkında açıklamalar yaptı. Daha sonra bu yıl gerçekleştirilen 2. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Enver Tuna bu yıl katılan firma sayısının geçen yıla göre artış gösterdiğini, ziyaretçi sayısındaki düşüşün ise bir hafta sonra Fethiye’de aynı amaçlı ikinci bir fuarın olmasından kaynaklandığını söyledi. Tuna “Ancak ziyaretçi sayısının geçen yıla göre düşük olması çok önemli değil. Geçen yıl merak nedeniyle sadece gezmek için gelenlerin sayısı çoktu. Bu yıl ise alış veriş yapmak için gelen ziyaretçi sayısı çok yüksekti. Nitekim bu durum fuardaki satışlara da yansıdı” dedi. Enver Tuna İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapılan Sakız Adası’nın tanıtımı amacıyla hazırlanmış Türkçe kitabın tanıtımı toplantısına MİTSO’nun da davetli olarak katıldığını söyledi. Toplantıda Türkiye ile Yunanistan arasında vizenin kaldırılması ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi üzerine çeşitli görüşmelerin yapıldığını anlatan Tuna vizenin kaldırılması amacıyla Türk ve Yunan başbakanlarına ortak imzalı bir dilekçe gönderildiğini ve bu dilekçeyi MİTSO’nun da imzaladığını söyledi.

İKİNCİ MESLEK GRUBU TOPLYANTISI KUYUMCULARLA
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Mart ayı içinde bugüne dek ilk kez bir meslek kolu toplantısı yapıldığını ve ilk toplantının akaryakıt bayileriyle gerçekleştirildiğini anlattı. Toplantının çok yararlı geçtiğini vurgulayan Enver Tuna Çarşamba günü ikinci meslek komitesi toplantısının kuyumcularla yapılacağını bildirdi.

DALYANDA SORUN VAR
Toplantıda gündem dışı söz alan S.S.Kıyıkışlacık Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi ve MİTSO Meclis Üyesi Halis Şahin yakında Güllük Dalyanının ihaleye çıkartılacağını, ihaleye kooperatif olmayan birlik ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin de gireceğini bildirdi. Halis Şahin “Kooperatifler yasasına göre bu ihaleye yalnızca kooperatifler girebilir. Ancak buna rağmen bir büyük firmanın kurduğu birlik ile Milas Kaymakamlığının etkisiyle Köylere Hizmet Götürme Birliği de katılıyor. Ayrıca Güllük’te siyasi baskılarla bir kooperatif varken ikinci bir kooperatif kurduruldu. Eğer Güllük Dalyanı kiraya verilecekse ya Kıyıkışlacıklı balıkçılara verilmeli, ya da Güllüklü balıkçılara” dedi. Halis Şahin bu konuda MİTSO Yönetiminden destek istedi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da konuyu ayrıntılı bir şekilde dosya haline getirmeleri durumunda Muğla Valiliğinden randevu alınarak sorunu Valilik makamına taşıyabileceklerini ve bu konuda her zaman Kıyıkışlacıklı ve Güllüklü balıkçıların yanında olacaklarını söyledi.