MİTSO, Türk Kızılay’ını ziyaret etti: “MİLAS’A BİR KAN MERKEZİ KURALIM”

19.07.2019 16:22

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin Türk Kızılayı Milas Şubesine yaptığı ziyarette Milas’ta düzenli bir kan toplama merkezi ihtiyacı olduğu belirtilerek en kısa sürede bir kan toplama merkezi yapılması için işbirliği yapılması konusunda görüş birliği sağlandı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Soner Çamlıbelen ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aykal; Türk Kızılayı Milas Şubesini ziyaret ettiler. Türk Kızılayı Milas Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Semerci, Başkan Yardımcısı Akın Kuzyaka, Serkeret Vedat Kara, Sayman Kubilay Şener ve Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Rahman Önder ve Tülin Yiğitkaya‘dan oluşan Türk Kızılayı yönetimini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Milas’ta acil bir kan toplama merkezine ihtiyaç olduğunu belirten Ayşegül Semerci, “Milas’a bir an önce bir kan toplama merkezi yapmak istiyoruz. Milas’ta haftada ortalama 40 kişi kan veriyor. Toplanan kan, Milas’ın bile ihtiyacını karşılamıyor. Milas’ın kan ihtiyacı, çevre il ve ilçelerden sağlanmaya çalışılıyor. Eğer kan toplama merkezini yapabilirsek kan bağışı yapacak kişi sayısı artabilir, toplanan kan miktarı artabilir. İnsanlar yazın sıcakta, kışın yağmurda, soğukta Atapürk’ta kan vermek istemiyorlar. Bir an önce kan merkezini yapmamız lazım” diye konuştu.

Kurban Bayramının yaklaşmakta olduğunu da hatırlatan Ayşegül Semerci, MİTSO üyelerini kurban bağışlarını Türk Kızılayı’na yapmaya davet etti. Ayşegül Semerci, “Türk Kızılayı’na yapılan bağılar karşılığında kesilen kurban etleri kavrularak konserve haline getiriliyor. Böylece çok uzun süre korunabiliyor. Türk Kızılayı da bu kurban konservelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Milaslıları ve MİTSO üyelerini de kurban bağışlarını Türk Kızılayı’na yapmaya davet ediyoruz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de MİTSO olarak, kan merkezi yapılması için gereken desteği vereceklerini bildirdi. Reşit Özer, “İnsan sağlığı her şeyin önünde geliyor. Kanın da insan sağlığı için ne kadar önemli olduğu bir gerçek. Bu nedenle Milas’a bir kan merkezi yapılmasını biz de istiyoruz. Kan merkezi yapımı için Oda olarak üzerimize düşecek katkıda bulunuruz” diye konuştu.