MİTSO – ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNDE BAFA’DA EKOLOJİK TURİZM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

MİTSO – ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNDE  BAFA’DA EKOLOJİK TURİZM ÇALIŞTAYI YAPILACAK
26.03.2015 15:09

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi – Milas Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği’nde Bafa’da ekolojik turizmin geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje ortaklığı kapsamında 7 Nisan Salı günü MİTSO’da bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda, Bafa yöresinde doğaya zarar vermeden turizmin geliştirilmesi amacıyla neler yapılabileceği değerlendirilecek.

Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Tuna’nın başkanlığında başlatılan, MİTSO’nun da proje ortağı olduğu ve GEKA’nın desteklediği Bafa Gölü’nde Ekolojik Turizm Projesi kapsamında bir çalıştay düzenlenecek. 7 Nisan Salı günü MİTSO toplantı salonunda yapılacak çalıştayda Bafa Gölü ve çevresinde ekolojik turizmin geliştirilmesi için yapılması gerekenler değerlendirilecek. İlgili kurumların yanı sıra turizmcilerin ve yöre halkının da katılması beklenen çalıştayda yörede doğaya zarar vermeden, yöre halkının da katılımıyla turizmin geliştirilmesinin yöntemleri araştırılacak.

Proje kapsamında yapılacakları değerlendiren Prof. Dr. Muammer Tuna, amaçlarının doğayla uyumlu bir turizm uygulamasıyla yöre halkının kalkındırılması olduğunu belirterek doğaya zarar vermeden yöreye uygun turizm seçenekleri oluşturmak istediklerini söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Bafa Gölü’nün çok önemli bir sulak alan ve doğal ve tarihi zenginlik kaynağı olduğunu belirterek “Bafa’nın kıymetini bilmemiz gerekir. Burası hem doğal güzelliğiyle hem tarihi zenginlikleriyle eşsiz bir yer. Muğla Üniversitesi işbirliğinde buranın  nasıl daha iyi bir duruma getirilebileceğinin araştırması içindeyiz. Bu amaçla 7 Nisan’da yapılacak çalıştaydan çok önemli veriler çıkacağını umuyoruz. Daha önce Bafa Gölü’nü nasıl kurtarırız diye bir çalıştay yapmıştık. Şimdi ise burada ekolojik turizmin nasıl geliştirilebileceğinin arayışı içindeyiz” diye konuştu.