MİTSO, Üyelerinin Haklarını En İyi Şekilde Koruyor

06.08.2013 17:31

Yeni seçilen meslek odalarının yönetimlerini kutlamak amacıyla ziyarete çıkan Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP’li Milas Belediye Meclisi üyeleri MiTSO’ya da bir nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Tokat, MiTSO’nun, üyelerinin haklarını en iyi şekilde koruduğunu gördüklerini ve bu nedenle başta MiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna olmak üzere oda yönetimini kutladıklarını söyledi. Milas’ta Kaymakamlık, Belediye ve meslek odaları yönetimleri arasında iyi bir uyum bulunduğunu, bunun da Milas adına önemli bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı da en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.
Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Seyfi Sağlıcak, Süleyman Saylak, Şakir Özdemir, Mehmet Mat, İlknur Öner, Ali Faik Tuna ve Erol Çalık’ın katıldığı ziyaret sırasında MiTSO’nun konuklarını Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Başkan Yardımcıları Muzaffer Atıcı ve Hüseyin Mat ile Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çimen, Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Osman Arıkan karşıladı. Ziyaretlerinin amacını açıklayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Bugün Milas’ta geldiğimiz noktada iki konuyu önemsiyorum. Bunlardan birincisi; her meslek odası temsil ettiği üyelerinin hak ve hukukunu korumak zorundadır. Milas Ticaret ve Sanayi Odası bunu en iyi şekilde yerine getirmektedir. MiTSO, üyelerini en iyi şekilde temsil eden bir odadır. Ayrıca MiTSO, ülkenin sorunlarına da sahip çıkabilen, bu sorunlar karşısında tavır koyabilen bir odadır. Bu da bizce çok önemli bir konudur. Bu nedenle Başta Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna olmak üzere MiTSO yönetimini kutluyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat konuşmasında değinmek istediği ikinci konunun Milas’ta bir süredir Kaymakamlık, Belediye ve meslek odaları arasında bir süredir görülmekte olan uyumlu işbirliği ortamı olduğunu belirterek “Milas’ta bugün Kaymakamlık, Belediye ve meslek odaları arasındaki uyum anlamında önemli bir fırsat yakalandığını düşünüyorum. Odaların yönetimlerinde uyumlu bir çalışma ortaya koyabilen kadrolar var. Bu uyumlu çalışma bizlere de önderlik ediyor. Biliyorsunuz son olarak OSB’nin altyapı projelendirme ihalesi için Ankara’ya gitmiştik. Bizi Ankara’da Kaymakam, Belediye Başkanı ve MiTSO Başkanı olarak bir arada, uyum içinde görenler çok şaşırdılar. Hatta Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal bile çok şaşırdı” dedi. Milas’taki odalar arasındaki uyumdan çok memnun olduğunu belirten Belediye Başkanı Tokat “Bizdeki bu uyum başkalarının da dikkatini çekiyor. Hatta bunu biraz da kıskanıyorlar. Bu anlamda, bu uyumlu çalışma ortamının sürmesi durumunda başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Biz, odalarımızla uyumlu çalışma ortamını sürdürmekte ve ortak aklı yaratmakta kararlıyız” diye konuştu.

MiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ise ziyaret nedeniyle Belediye Başkanı Tokat ve CHP’li Belediye Meclis Grubuna teşekkür ederek “Gerçekten Milas hizmete susamış bir ilçe. Milas, 50 bini aşan bir nüfusa sahip. Ama bugün Milas’ta 300’ü aşan bir mühendis sayısı var. Sivil toplum örgütleri oldukça çok sayıda ve etkililer. Ayrıca 5 – 6 meslek odası var. Bu, pek çok ilçede olmayan bir şey. Fakat Milas bugüne kadar organize olamadığı için bu potansiyeli yeterince değerlendiremedi. Son zamanlarda Milas’ta ortak aklın hareketiyle pek çok iş başarıldı. Olmaz, denilen pek çok şey oldu. Bu başarı elbirliğiyle yapılan bir çalışmanın sonucudur” dedi. Enver Tuna daha sonra, son zamanlarda Milas’ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın gerçekleştirildiğini, OSB konusunda büyük bir gelişme sağlandığını anlatarak “Bence bugüne kadar OSB konusunda olan büyük gelişmeler hep kağıt üstündeki gelişmelerdir. Ancak 2011 yılından sonra bu gelişmeler kağıt üstünden gerçekleşmeye dönecektir. Milas’ta böylesine uyumlu bir çalışma ortamı ve başarılı gelişmeler, çevremizde haklı bir takdir duygusu yarattı. Sayın Kaymakamımız bizimle uyum içinde çalışıyor. Bize destek veriyor. Belediyemiz öyle. Önemli olan Milas’ta ortak aklın harekete geçmesidir. Bunu da başaracağız” diye konuştu. Enver Tuna, Milas Belediyesi’nin başlattığı Çöllüoğlu Hanı’nın restorasyonu ile arastanın restorasyon çalışmalarının önemli projeler olduğuna dikkat çekerek “Bundan sonra yapmamız gereken başka önemli işler de var. Örneğin Milas’ın hava kirliliğinin önüne geçmek için Yeniköy Termik Santrali’nin soğutma suyunun Milas’a getirilerek konutların ısıtılmasının sağlanması için çalışmalıyız. Ayrıca OSB gerçekleşiyor. OSB ve Milas için doğal gazın getirilmesi için de çalışmalıyız. Belki doğalgaz gelirse doğalgaza dönük bir enerji santrali yapmak ve böylece OSB’ye daha ucuz enerji sağlamak için de çalışma başlatmalıyız. Ayrıca fuarı yaptık ama mutlaka ileriki yıllar için kesin bir fuar alanı oluşturmalıyız. TARİŞ bu yıl için verdi ama ileride ne olacağı belli olmaz. Şimdiden bu sorunu çözmemeniz gerekiyor” dedi. Enver Tuna, yerelde birçok işi başarabilmek için kamu kuruluşlarıyla iyi ilişkiler kurmak ve geliştirmek gerektiğini vurgulayarak “Böylece birçok işi daha kolay yapabilmek mümkündür” diye konuştu.

Daha sonra Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise Yeniköy Termik Santrali yönetiminin santralin soğutma suyunun Milas’a verilmesi için istekli olduğunu, bunu gerçekleştirebilmek için bir şirket kurmak gerekeceğini, ancak böyle bir yatırımın DPT’den geçirilmesi gerektiğini anlatarak ayrıca İller Bankası’nın da Milas’ta bir “kongre merkezi” yapma konusunda istekli olduğunu fakat bu gibi yatırımları gerçekleştirebilmek için bazı fonlardan yararlanmak için araştırma yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.