MİTSO ve Muğla Veteriner Hekimler Odası

06.08.2013 17:34

* Muğla Veteriner Hekimler Odası, MİTSO’yu ziyaret etti. Ziyarette hükümetin uyguladığı ithal et politikasının et fiyatlarını düşürmeyeceği ve ülkenin borcunu arttırmaktan başka bir işe yaramayacağı vurgulandı.

* Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, ticaret ve sanayi odalarının yönetimlerinde mutlaka veteriner hekimlerin de olmasını istedi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna çok büyüt bir tarım ve hayvancılık potansiyeli olan Türkiye’nin Kurban Bayramı’na ithal kurbanlıklarla girmesinin çok üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi.

* Kayacık, Milas Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na verdiği destekten ötürü Enver Tuna’ya teşekkür etti ve bu fuarın bundan sonra da sürdürülmesinin yöre ve ülke tarımı ve hayvancılığı için son derecede önemli olduğunu vurguladı.

MİTSO ile Muğla Veteriner Hekimler Odası ithal et politikasının et fiyatlarını düşürmeyeceğini ve ülkenin borcunu arttırmaktan başka bir işe yaramayacağını bildirdi. Muğla Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kayacık, ticaret ve sanayi odalarının yönetimlerinde mutlaka veteriner hekimlerin de bulunması gerektiğini vurgularken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da yakın bir zamana kadar bir tarım ve hayvancılık ülkesi olarak anılan Türkiye’nin Kurban Bayramı’na ithal kurbanlıklarla girmesinin üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi.

Muğla Veteriner Hekimler Odası yönetimi MİTSO’yu ziyaret etti. Ziyarete, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık ile Oda Sekreteri Serkan Alpözen’in yanı sıra Milaslı Veteriner Hekim Durmuş Ali Besler ve oda adına yayınlanan “Neşter” dergisinin yayın yetkilileri katıldı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat tarafından karşılanan konuklar, Muğla Veteriner Hekimler Odası’nın Milas temsilcisi olan Veteriner Hekim Durmuş Ali Besli’yi MİTSO yönetimine tanıtmak ve bundan sonra yapılacak oda yönetimi seçimlerinde veteriner hekimlerin de bulunmasını istemek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini açıkladılar. Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık kendisinin aynı zamanda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim kurulu üyesi olduğunu belirterek “Veteriner hekimler olarak, ticaret ve sanayi odaların yönetimlerinde görev almak istiyoruz. Veteriner hekimler bu tür oda yönetimlerinde görev alırlarsa ülkenin yanlış hayvancılık politikalarından kurtulabileceğini ve daha verimli hayvancılık politikaları geliştirilebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’ya, Milas Oda Meclisi’nde Milaslı Veteriner Hekim Emre Şen’in bulunması nedeniyle teşekkür eden Yusuf Kayacık “Bundan sonra veteriner hekimler olarak oda yönetimlerinde daha aktif görevler üstlenmek istiyoruz” dedi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da, MİTSO seçimlerinde kendi listelerinde Milaslı Veteriner Hekim Sedat Zencir’e yer verdiklerini ancak kendisinin az bir oy farkıyla seçimi kaybettiğini ancak oda meclisine Veteriner Hekim Emre Şen’in seçildiğini, bundan sonraki seçimlerde de oda yönetimlerinde mutlaka veteriner hekimin bulunmasının yararına inandıklarına inandıklarını bildirdi.

Öte yandan ziyaret sırasında son zamanlarda ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan et ve canlı hayvan ithalatı konusu da görüşüldü. Muğla Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kayacık “Hayvan veya et ithal ederek bu ülkedeki et fiyatlarının düşmesi mümkün değildir. Fiyatların düşmesi için mutlaka üreticiye destek verilmeli ve böylece sürekli kente göç eden köylü nüfusu da köyde tutulmalıdır. Hükümetin et veya canlı hayvan ithalatı politikasını son derecede yanlış buluyoruz. Bu politika sadece ülkenin dış borçlarını arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Hükümet kusura bakmasın, biz azla Avusturalya köylüsüne destek olacak ithalat politikasını destekleyemeyiz” diye konuştu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da yakın bir zamana kadar bir tarım ve hayvancılık ülkesi olarak bilinen Türkiye’nin Kurban Bayramına ithal kurbanlıklarla girmesinin son derecede üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi. Hayvancılığın mutlaka desteklenmesi ve üretimin arttırılmasının teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Enver Tuna “İthalata harcanan kaynaklar üretime yönlendirilmelidir” dedi.

MİTSO’nun da katkısıyla düzenlenen Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ndan da övgüyle söz eden Muğla Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kayacık, MİTSO’nun fuara verdiği destek nedeniyle Enver Tuna’ya teşekkür etti. Fuarın gelecek yıllarda da mutlaka sürdürülmesi gerektiğini savunan Yusuf Kayacık “Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı büyük bir başarıyla gerçekleştirilmişti. Bu fuara katkılarından ve desteğinden dolayı MİTSO yönetimine ve Sayın Başkan Enver Tuna’ya çok teşekkür ederim. Bu fuar mutlaka gelecek yıllarda da sürdürülmeli. Çünkü bu fuar yöremiz ve ülkemiz tarım ve hayvancılığı için son derecede önemli bir organizasyon” diye konuştu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da fuarın yararına inandıklarını ve bunu pek çok kişinin de fark ettiğini belirterek “Başlangıçta bu fuarı başaramayacağımız ve fuarın başarılı olmayacağı düşünülüyordu. Fakat başardık. Başarıyı görünce pek çok kişi fuarın yararına inandı. Artık bu konuda geri dönüş yok. Fuarın yöremize yararını herkes gördü. Gelecekte daha da yararlı olacak. Biz de bu konuda elimizden geleni yapmaktan hiçbir zaman kaçınmayacağız” dedi.