MİTSO VE MUTSO ÇAŞILMALARINI VE İYİ UYGULAMALARINI KIYASLADILAR

MİTSO VE MUTSO ÇAŞILMALARINI VE İYİ UYGULAMALARINI  KIYASLADILAR
03.12.2018 13:57

Milas Ticaret ve Sanayi Odası  ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, çalışmalarını karşılaştırarak birbirlerinin iyi uygulamaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) kalite standardı olan akreditasyon uygulamaları kapsamında Muğla’da, MUTSO’da yapılan kıyaslama çalışmasında MUTSO ve MİTSO kalite standardı ile ilgili uygulamalarını birbirlerine anlatarak bilgi paylaşımında bulundu. Her iki Odanın da Kalite Yönetim Sistemi Danışmanı Önder Aydın‘ın katılımıyla yapılan kıyaslama toplantısına MUTSO adına Genel Sekreter Mehmet Cücen ve Avni Emre Günel ile Burcu Öztekin, MİTSO’dan ise Volkan Tosun, Sabiha Çiftçi ve Irmak Tireli katıldılar.

Toplantının başında TOBB’nin akreditasyon sistemi ve Odalar arasındaki kıyaslama toplantılarının önemine değinen Danışman Önder Aydın akreditasyon sisteminin, TOBB üyesi tüm Odaların hizmet kalitesinin standart hale getirilmesini amaçlandığını belirtti. Önder Aydın akreditasyon sürecinde Odaların yaptıkları iyi uygulamaların örnek oluşturacağını ifade ederek her iki Odada karşılaştığı iyi uygulamalar hakkında açıklamalarda bulundu ve diğer Odaların iyi uygulamalarından örnekler verdi. Daha sonra her iki Oda temsilcileri akreditasyon sistemi kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi ve deneyim paylaşımında bulundular.