MİTSO’DAN KAYMAKAM GÜNER’E MİLAS BRİFİNGİ

30.09.2013 11:17

*MİTSO Yönetimi, Kaymakam Fuat Güner’e ilçenin ekonomisi, beklentileri ve sorunları konulu bir brifing sundu.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oda salonunda Kaymakam Fuat Güner’e ilçenin ekonomisi, beklentileri ve sorunları konulu bir brifing sunuldu. Kaymakam Güner’in yanı sıra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırçın, Emniyet Müdürü Mustafa Yalçın, eski oda başkanları Enver Tuna ve Ali Zenger ile bazı oda meclisi üyeleri ile Milas OSB nin Müteşebbis Heyet üyelerinin de katıldığı brifingde Milas’ın ekonomisiyle ilgili çeşitli veriler anlatıldı.

Bir süre önce göreve başlayan Milas Kaymakamı Fuat Güner’i ziyaret eden MİTSO Yöneticileri, ziyaret sırasında ilçe ekonomisi hakkında çeşitli verilerden söz ederek Milas’ı tanıtmışlardı. MİTSO Yöneticilerin Milas hakkında anlattığı veriler üzerine Kaymakam Fuat Güner,  MİTSO yöneticilerinden kendisine ilçeyi tanıtıcı kapsamlı bir brifing sunulmasını istemişti. Bunun üzerine MİTSO Yönetimi tarafından Milas’ın ekonomik ve sosyal durumuyla ilgili bir brifing sunuldu. MİTSO toplantı salonunda düzenlenen brifinge Kaymakam Fuat Güner’in yanı sıra Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırçın, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yalçın ve aynı zamanda Milas OSB’nin Müteşebbis Heyet Üyeleri olan İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Kılbey ve Halil Mutlu, Milas Belediye Meclis Üyeleri Erol Çalık, Şakir Özdemir ile MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Meclis Başkan Yardımcısı Hayati Çorbacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sami Kont ve Turgay Ertuğrul, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit, Ömer Eliş, MİTSO eski başkanı ve Meclis Üyesi Ali Zenger, Meclis Üyeleri Mehmet Duygulu ve MİTSO’nun eski Yönetim Kurulu Başkanları Enver Tuna da katıldılar.

Brifing, Hasan Özgen’in hazırlamış olduğu “Işık Ülkesi Milas” belgeselinin gösterilmesiyle başladı. Ardından MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın iktisadi durumuyla çeşitli sorunlarını yansıtan brifingi sundu.

MİTSO adına brifingi sunan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ilçe ekonomisi ve çeşitli sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Milas’ın tarımsal sorunlarına da değinen Reşit Özer ilçenin sosyal sorunlarını da dile getirdi. Milas’ın göç alan bir ilçe olduğunu ve bunun Milas’ı çeşitli yönlerden etkilediğini anlatan Reşit Özer, Milas OSB’nin hizmete girmesiyle işsizlik sorununun büyük ölçüde aşılabileceğine dikkat çekti. Zeytincilikle ilgili açıklamalarda da bulunan Reşit Özer mutlaka ilçede üretilen zeytinyağının kalitesinin arttırılması gerektiğini vurguladı. Milas – Bodrum Havalimanı’na gümrük açılmasının gereğine de işaret eden Reşit Özer bütün kurumların elbirliğiyle çalışmasıyla Milas’ta pek çok işin başarılabileceğini sözlerine ekledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in sunduğu brifingin yeni geldiği Milas’ı bütün yönleriyle tanıması açısından yararlı olduğunu belirten Kaymakam Fuat Güner bu konuda MİTSO yönetimine teşekkür etti.

Brifingin ardından toplantıya katılanlar bir süre başta OSB olmak üzere çeşitli sorunlar üzerine görüşmelerini sürdürdüler. KAYMAKAMA BRİFİNG1