MİTSO’NUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNE BÜYÜK İLGİ VAR

23.09.2016 15:57

*MİTSO, KOSGEB işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başlattı.

*Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için ilk aşamada yaklaşık 100 kişi başvuruda bulundu.

*Yapılan sınavla eğitime katılacak 60 kişi bilerlendi.

*30 katılımcıdan oluşan birinci grup eğitimi 20 / 23 Eylül’de yapılırken yine 30 kişiden oluşan ikinci grup eğitimi ise 24 / 27 Eylül tarihlerinde yapılacak.

*Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılıp da yeni işyeri açacaklar, 50 bin TL’ye kadar hibe desteği ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi olanağından yararlanabilecekler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB’in işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başlatıldı. MİTSO’nun yaptığı eğitim çağrısına yaklaşık 100 kişi başvuruda bulundu. 30’ar kişilik iki grup halinde yapılması tasarlanan eğitim için yapılan sınavla, eğitime katılacak 60 kişi belirlendi.

MİTSO’da birinci grup Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 30 katılımcı ile 20 / 23 Eylül tarihleri arasında yapıldı. ABİGEM’in mesleki eğitim uzmanlarından Besim Ogelman tarafından verilen eğitimde katılımcılara girişimcilik ve iş planlamasıyla ilgili bilgiler veriliyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde ikinci grubun eğitimi ise 24 / 27 Eylül tarihleri arasında yine 30 kişilik katılımla yapılacak.

Kurs bitiminde, katılımcılara KOSGEB Muğla Müdürlüğü, MİTSO ve Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından katılım belgesi verilecek. Kursu başarıyla tamamladıktan sonra kendi işyerlerini açanlar, ABİGEM tarafından 50 bin TL’ye kadar hibe desteği ve ilk iki yılı geri ödemesiz 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecekler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’da açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni ziyaret ederek eğitimi veren ABİGEM’in mesleki eğitim uzmanı Besim Ogelman ile katılımcılara başarılar diledi. Katılımcıların kendi işlerini kurarak iş yaşamına girmelerini dileyen Reşit Özer “Biz sizlerin kendi işyerlerinizi açarak iş yaşamında başarılı olmanızı diliyoruz. Kendi işinizi açınca aynı zamanda odamıza üye olmanızı arzu ediyoruz. Eğitimde ve sonraki iş yaşamında sizlere başarılar diliyorum” dedi.