DOLAR
32,5476
EURO
34,9203
ALTIN
2.442,27
BIST
9.716,77










MUĞLA KENT GAZETESİ’NDEN ÖNERİ: “MİTSO BAŞKANI REŞİT ÖZER İLE FTSO BAŞKANI AKİF ARICAN ÖDÜLLENDİRİLMELİ”

MUĞLA KENT GAZETESİ’NDEN ÖNERİ:  “MİTSO BAŞKANI REŞİT ÖZER İLE FTSO BAŞKANI AKİF ARICAN ÖDÜLLENDİRİLMELİ”
04.01.2016 14:44
0
A+
A-

Muğla’da günlük olarak yayınlanmakta olan Kent Gazetesi’nin köşe yazarı Nejat Altınsoy, 3 Ocak 2016 tarihli yazısında 2015 yılı içindeki çalışmaları nedeniyle Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın ödüllendirilmesi gerektiğini yazdı.

Kent Gazetesi’nden gazeteci Nejat Altınsoy henüz kentlerde hizmet edenlerin ödüllendirilmesine yönelik bir mekanizma olmadığını belirterek “Henüz bizde böyle bir uygulama yok. Geride bırakılan yılın iyilerini Hamle Gazetesi dışında belirleyen ve bunları kamuoyu önünde ödüllendiren bir mekanizmamız henüz yok.
En iyileri tespit etme ve ödüllendirme işi aslında kentin sivil hareketleri tarafından yerine getirilecek bir görev. Ancak kentin sivil hareketi henüz böyle bir ödevi fark etmiş değil.” diye eleştiride bulundu. Yazısında, “topluma hizmet, ekonomik değer ve istihdam yaratmak gibi kenti birinci dereceden ilgilendiren konularda çaba gösteren, emek harcayanlar arasında yılın iyilerini belirlemek ve bunları ödüllendirmek önemli bir iş.” diye belirten Nejat Altınsoy daha sonra “Böyle bir imkanımız olsa geride bıraktığımız 2015 yılı, ‘yılın iyileri ilk 10’ listesinin başına iki hemşehrimizin adını yazmak isteriz.
İlki Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, ikincisi de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan…” diye bu konudaki görüşünü belirtti.

Kent Gazetesi’nden gazeteci Nejat Altınsoy; MİTSO Başkanı Reşit Özer’in OSB’nin altyapı ihalesinin yapılması ve altyapı yapımı çalışmalarındaki “yılmayan, ısrarcı” tutumuyla OSB’nin altyapısının yapımının başlamasındaki etkisi nedeniyle ödüllendirilmesini istedi. Altınsoy, köşe yazısında ” Belirtelim ki MİTSO Başkanı Reşit Özer ve ekibi yapımı yılan hikayesine dönen bir projeyi yeniden diriltti, bununla kalmadı iz sürdü, yılmadı, ısrarcı oldu ve projeyi gerçekleştirdi.
Geride bıraktığımız yıl, 6 Kasım tarihinde Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapı yapımı ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı ve nihayet ilk kazma vuruldu.” diye yazdı.

Nejat Altınsoy yazısının devamında FTSO Başkanı Akif Arıcan’ın çalışmalarından da övgüyle söz ederek ” Arıcan’da tıpkı refiki Reşit Özer gibi, bölgesel kalkınmayı, istihdam yaratmayı ve güçlü ekonomiyi hedefleyen bir oda başkanı.” diye yazdı. Nejat Altınsoy yazısının devamında Akif Arıcan için şunları yazdı:

” Fethiye Ticaret Odası, il odası gibi çalışmanın ötesinde gerektiğinde siyaseti bir arada toplayabilen, kentin ortak hedeflerin oluşmasını sağlayan çalışmalara da imza atıyor.
Mesela Muğla’nın 6 milletvekilini sadece Fethiye Ticaret Odası bir araya getirebiliyor.
Başkan Arıcan’ın uzlaşmacı tavrı ilişkilerin sağlıklı kurulması anlamında önemli.
Arıcan ve ekibi bölgesel kalkınma adına, yaşadıkları topraklara değer katacak ne varsa bulup çıkarıyor ve önümüze koyuyorlar. Tarımdan turizme Fethiye’nin bir dünya markasına dönüşmesi için büyük çaba gösteriyorlar. Kruvaziyer liman, Babadağ teleferik projesi, Kaya Köy, Fethiye Üniversitesi Arıcan ve ekibinin yakın süreçteki hedefleri.”

Kent Gazetesi’nden gazeteci Nejat Altınsoy’un yazısı şöyle:

 

KENTYAZILARI

 

Gazeteci Nejat Altınsoy

REŞİT ÖZER VE AKİF ARICAN’I ÖDÜLLENDİRMEK

Henüz bizde böyle bir uygulama yok. Geride bırakılan yılın iyilerini Hamle Gazetesi dışında belirleyen ve bunları kamuoyu önünde ödüllendiren bir mekanizmamız henüz yok.
En iyileri tespit etme ve ödüllendirme işi aslında kentin sivil hareketleri tarafından yerine getirilecek bir görev. Ancak kentin sivil hareketi henüz böyle bir ödevi fark etmiş değil.
Bir çok yerde uygulanan ve toplumsal yanı ağır basan bu uygulama kentin sivil hareketi tarafından benimsenmediği için belki de bu görev başka unsurlar tarafından yürütülüyor.
Kent adına değerlendirmek gerekirse; topluma hizmet, ekonomik değer ve istihdam yaratmak gibi kenti birinci dereceden ilgilendiren konularda çaba gösteren, emek harcayanlar arasında yılın iyilerini belirlemek ve bunları ödüllendirmek önemli bir iş.
Böyle bir imkanımız olsa geride bıraktığımız 2015 yılı, ‘yılın iyileri ilk 10’ listesinin başına iki hemşehrimizin adını yazmak isteriz.
İlki Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, ikincisi de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan…
Bize göre Özer ve Arıcan her ikisi ödülü de, ödüllendirilmeyi de hak ediyorlar.
Ödülü hak edenler sadece onlar değil, MİTSO’nun ve FTSO’nun yönetimleri de tıpkı başkanları gibi ödülü ve ödüllendirilmeyi hak ediyorlar…
Bilenler bilir ancak bu iki ismin, yani Reşit Özer ve Akif Arıcan’ın neden ödüllendirilmesi gerektiğini bilmeyenler olabilir.
Bilmeyenleri aydınlatalım.
Belirtelim ki MİTSO Başkanı Reşit Özer ve ekibi yapımı yılan hikayesine dönen bir projeyi yeniden diriltti, bununla kalmadı iz sürdü, yılmadı, ısrarcı oldu ve projeyi gerçekleştirdi.
Geride bıraktığımız yıl, 6 Kasım tarihinde Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapı yapımı ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı ve nihayet ilk kazma vuruldu.
Çalışmalar aralıksız sürüyor.
Gıda ve tarım ürünlerinin yanında bölgedeki diğer üretim değerleriyle önce ilin ve bölgenin sonra da ülkenin gıda depolarından birisi olan Milas, kendi kaderini değiştirecek OSB projesiyle yarınını garanti altına aldı.
Milas OSB, Reşit Özer dönemi yatırımı olarak yerel tarihimizde yerini alacak. Organize Sanayi Bölgesi ile Milas, tutulamaz noktaya gelecek.
Başkan Reşit Özer, Milas’ın kaderini değiştirecek bu projeden dolayı ödülü hak ediyor.
Ödülü hak eden ikinci isim de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Akif Arıcan.
Arıcan’da tıpkı refiki Reşit Özer gibi, bölgesel kalkınmayı, istihdam yaratmayı ve güçlü ekonomiyi hedefleyen bir oda başkanı.
Arıcan başkanlığındaki Fethiye Ticaret Odasına yönelik en iyi tespiti MUTSO Başkanı Bülent Karakuş yaptı. Karakuş’un “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, il odası gibi çalışan, önemli projeler üreten birkaç ticaret odasından birisi” açıklaması methiyenin ötesinde.
Karakuş haklı. Fethiye Ticaret Odası, il odası gibi çalışmanın ötesinde gerektiğinde siyaseti bir arada toplayabilen, kentin ortak hedeflerin oluşmasını sağlayan çalışmalara da imza atıyor.
Mesela Muğla’nın 6 milletvekilini sadece Fethiye Ticaret Odası bir araya getirebiliyor.
Başkan Arıcan’ın uzlaşmacı tavrı ilişkilerin sağlıklı kurulması anlamında önemli.
Arıcan ve ekibi bölgesel kalkınma adına, yaşadıkları topraklara değer katacak ne varsa bulup çıkarıyor ve önümüze koyuyorlar. Tarımdan turizme Fethiye’nin bir dünya markasına dönüşmesi için büyük çaba gösteriyorlar. Kruvaziyer liman, Babadağ teleferik projesi, Kaya Köy, Fethiye Üniversitesi Arıcan ve ekibinin yakın süreçteki hedefleri.
Yukarıda ifade ettik.
En iyileri tespit etme ve ödüllendirme işi aslında kentin sivil hareketleri tarafından yerine getirilecek bir görev. Bu görev yerine getirilir mi? Getirilirse ne zaman getirilir? bilinmez.
Bildiğimiz bu iki oda başkanının, Reşit Özer ve Akif Arıcan’ın topluma hizmet ödülünü hak ettiği.

ödül (2)