SON İKİ YIL İÇİNDE MİTSO ÜYELİĞİ ASKIYA ALINANLARIN ÜYELİKLERİNİ YENİLEYEBİLECEKLERİ SON TARİH 26 OCAK 2016

31.12.2015 15:08

Son iki yıl içinde adres ve durumları tespit edilemeyenlerle aidat borçlarının en az bir taksitini ödemediği için üyelikleri askıya alınan MİTSO üyeleri, 26 Ocak 2016 tarihine dek başvurmaları halinde üyelikleri yenilenecek. Bu tarihe dek adres ve durumlarını bildirmeyen veya borçlarını ödemeyen MİTSO üyelerinin üyelik kayıtları 28 Ocak 2016 tarihinde yapılması beklenen oda meclisi kararıyla silinecek.

5174 Sayılı TOBB Kanunu’nun 10. maddesi ile Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 14. maddesine dayanarak her yılın Ocak ayında, oda üyelerinin üyeliklerinin güncellenmesi gerekiyor. Buna göre, içinde bulunulan yıldan önceki iki yıl içinde adreslerine ulaşılamayan ve durumları belli olmayan üyelerle, oda aidatlarının ilk taksitini ödemeyen üyelerin üyelikleri yönetim kurulu kararıyla askıya alınıyor. Üyelikleri askıya alınan üyelerin iki yılı izleyen ilk Ocak ayına kadar odaya başvurmamaları durumunda üyeliklerinin Ocak ayında yapılacak ilk meclis toplantısında düşürülmesi gerekiyor. Bu durumda ilgili yasa ve yönetmelik gereği üyeliği askıya alınan üyelerin üyeliklerini yenileyebilmeleri için son tarih, 26 Ocak 2016 olarak belirlendi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Oda üyelerinin son iki yıl içinde adreslerini odaya bildirmeleri gerekiyor. Adres bildiriminde bulunmayan ve durumları tespit edilemediği için Yönetim Kurulu kararıyla üyelikleri askıya alınan üyelerimizle, son iki yıl içinde tahakkuk eden aidat borçlarının ilk taksitini ödemeyen üyelerimizin üyeliklerini yenileyebilmeleri için son tarih 26 Ocak 2016. Belirtilen durumdaki üyelerimiz odamıza başvurarak gerekli bildirimi ve aidat ödemesini yapmamaları durumunda yeni yılın ilk meclis toplantısında üyeliklerinin meclis kararıyla düşürülmesi gerekiyor. Bu durumdaki üyelerimizin daha sonra mağdur olmaması ve hak kaybına uğramaması için  26 Ocak’a kadar odamıza başvurmalarını bekliyoruz” diye konuştu.