Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer MİTSO’da.

07.08.2013 10:54

“ MİLAS NE KADAR GÜZELMİŞ”

*Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas gezisi sırasında MİTSO’yu ziyaret etti.

*2003 Yılında Aydın Vali Yardımcısı iken eşiyle birlikte Bodrum’a giderken Karpuzlu – Labranda yolundan Milas’a geldiklerini belirten yeni Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer o zaman Milas’ı çok beğendiklerini belirterek “Milas ne kadar güzelmiş” dediklerini söyledi.

*Milas OSB’deki gelişmeler hakkında Muğla Valisi Güvençer’e açıklamalarda bulunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Bu saatten sonra Milas OSB ya bitecek, ya bitecek. Bizim için başka yol yok” diye konuştu.

Milas’ı ziyaret eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas Ticaret Odası’nı da ziyaret ederek, oda yöneticileriyle bir süre Milas ve Milas’ın beklentileri hakkında sohbet etti. Milas’ın ekonomik, sosyal ve kültürel durumunu görmek için oda yöneticilerine çeşitli sorular yönelten Muğla Valisi Güvençer, yıllar öncesinde eşiyle birlikte Bodrum’a geçerken görmüş oldukları Milas’ı çok beğendiklerini belirterek “O zaman Milas ne kadar güzelmiş, demiştik” diye konuştu.

Milas’taki çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etmek için Milas’a gelen Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ile birlikte MİTSO’yu da ziyaret etti. Odanın bahçe kapısında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından karşılanan Vali Güvençer daha sonra MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Gülen ve Turgay Ertuğrul ile tek tek tanıştı, meslekleri hakkında sorular yöneltti. Milas’ın ekonomik yapısı, beklentileri ve önerileri konusunda oda yöneticilerinden görüşlerini aldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas ve MİTSO olarak en büyük beklentilerinin Milas OSB’nin bir an önce faaliyete geçmesi olduğunu belirterek bu konuda Vali Güvençer’den destek istedi. Reşit Özer “Milas OSB sadece Milas’ın sorunu değil aynı zamanda Muğla da, Fethiye de bizi bekliyor. Bu kadar yıldır çalışmalar yürütülmüş, kamulaştırmalar yapılmış, parseller oluşturulmuş, insanlar parseller için paralar yatırmışlar… Bu saatten sonra buradan dönüş olmaz. Biz bu işte kararlıyız. Ama bir altyapı projelendirme ihalesinde takıldık kaldık. Üç ay süre tanınarak ihale açılmıştı, üç seneyi geçti. Bakanlık altyapı projelendirme ihalesini iptal etsin, biz Milas olarak kendimiz yaptıralım. Buna da varız. Bu saatten sonra Milas OSB ya bitecek, ya bitecek. Bizim için başka yol yok” diye konuştu.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de OSB konusunda gelinen aşamanın çok önemli olduğunu belirterek “Bu kadar yol kat edildikten sonra elbette dönüş olmaz artık. Biz Valilik olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Tabi Muğlalılar da, Fethiyeliler de bir an önce Milas OSB’nin tamamlanmasını bekliyorlar” dedi.

Milas’taki kültür balıkçılığına büyük ilgi gösteren Muğla Valisi Güvençer, bu konuda çeşitli sorular yönelterek bilgiler aldı. Vali Güvençer “Toprak havuz balıkçılığı çok ilginç. Bunu ilk akıl eden çok iyi akıl etmiş. Düşünsenize bir kez; toprağı kazıp havuz yapacaksınız, sonra içine deniz balıkları koyup büyütüp satacaksınız. İlk akıl edeni kutlamak gerek” dedi. Muğla Valisi Güvençer Türkiye’nin kültür balığı üretiminin yüzde70’inin Muğla’da, Muğla’daki kültür balığı üretiminin yüzde 70’inin de Milas’ta, Güllük Körfezinde yapılması sizce ne kadar doğru?” diye oda yöneticilerine soru yöneltirken Güllük Körfezindeki bu kadar yoğunlaşmanın denizin kirlenmesini olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi. Vali Güvençer “Balık üretimi iyi de Güllük Körfezinde bu kadar yoğunlaşma doğru mu? Bu bölge sizce sadece balık mı yetiştirmeli?” diye sordu.

Daha sonra Milas’ı ilk kez 2003 yılında Aydın Vali Yardımcılığı yaparken gördüğünü anlatan Muğla Valisi Güvençer “O zaman hanımla birlikte Bodrum’a gitmek istedik. Bize Karpuzlu tarafından bir yol önerdiler. Yol çok bozuktu ama manzara çok güzeldi. O yoldan Milas’a geldiğimizde, şimdi hangi yoldan geçtiğimizi bilmiyorum ama Milas bizi çok etkilemişti. Milas’ı çok beğenmiştik” dedi.

Vali Güvençer daha sonra Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ile birlikte Milas’taki ziyaretlerini sürdürmek için MİTSO’dan ayrıldı. DSCF4180