HALKBANK’TAN MİTSO ÜYELERİNE ÖNCELİKLİ KREDİ OLANAĞI SAĞLANDI

07.08.2013 08:31

MİTSO, HALKBANK ile protokol yaptı:

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Halk Bankası A:Ş. Milas Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol gereğince oda üyelerine 300 bin liraya kadar daha uygun koşullarda, öncelikli kredi sağlanabilecek. MİTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in Halkbank adına Milas Şube Müdürü Fatih Altınsoy’un imzaladığı protokol, gayrı nakdi kredileri de kapsıyor.

MİTSO ila Halkbank Milas Şubesi arasında, MİTSO üyelerine bankacılık hizmetlerinde ve kredilendirmede çeşitli olanaklar sağlayan bir protokol imzalandı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanlık makamında düzenlenen törenle imzalanan protokolle oda üyelerine Halkbank tarafından üst sınırı 300 bin lira olan kredi ve yine üst sınırı 300 bin lira olan KOBİ Turizm Destek Kredileri sağlanabilecek.

Halkbank A. Ş. Milas Şube Müdürü Fatih Altınsoy ile bankanın KOBİ Ticari Krediler Uzmanı Serdar Yanan ve Operasyon el Destek Biriminden Mustafa Saralı’nın katıldığı protokol töreninde MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yapılan protokol ile MİTSO üyelerine Halkbank A.Ş.’den uygun koşullarda nakdi kredi ve gayrı nakdi kredi kullanabilme olanağı sağlandığını söyledi.  Halkbank A:Ş. Milas Şube Müdürü Fatih Altınsoy da MİTSO ile oda üyelerine kolaylıklar sağlayan bir işbirliği başlatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek protokolün her iki kuruma  ve MİTSO üyelerine hayırlı olmasını diledi.

MİTSO ile Halkbank Milas Şubesi arasında yapılan ve 8 maddeden oluşan protokolün kapsamı 2. maddesinde şu şekilde dile getirildi:

“… Oda üyesi firmaların, esnek geri ödeme imkanları ile komple yeni yatırım, yenileme, modernizasyon, renevasyon, sınıf yükseltme ve enerji verimliliği gibi çevreye duyarlı yatırımları ile işletme kredisi, gayri nakdi kredi ihtiyaçlarının Banka’nın kendi kaynaklarından veya dış kaynaklardan karşılanması ayarıca diğer Bankacılık ürün / hizmetlerinin sunulmasına ilişkin genel esasları düzenlemektedir”.

Protokolün kapsamı içinde “Oda üyesi olan firmaların Banka kaynaklarından nakdi ve gayri nakdi kredi talepleri; Banka’ca yapılacak değerlendirmeler sonucunda, mali yapısında olumsuzluk bulunmaması ve yapılacak istihbarat sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmaması halinde Banka mevzuatı çerçevesinde değerlendirmeye alınabileceği” belirtildi.

Protokolde AET kredilerinin ve KOBİ Turizm Destek Kredilerinin üst limitinin 300 bin TL olduğu bildirilirken üyenin talebi ile Bankanın uygun bulması halinde, Banka tarafından bazı konularda riskleri garanti etmek üzere üye lehine gayri nakdi teminat kullandırılabileceği” de ifade edildi.

MİTSO üyelerine Halkbank çek karnelerinde, değerli kağıt bedeli hariç, yüzde 50  masraf muafiyeti uygulanması da protokolde yer aldı.

MİTSO ile Halkbank arasında imzalanan protokol 31 Aralık tarihine kadar geçerli olacak.

MİTSO ile Halkbank arasında imzalanan ve oda üyelerine daha uygun koşullarda kredi sağlamayı amaçlanan protokolün imza töreninde konuşan MİTSO Yönetim Kurulu üyesi Reşit Özer şunları söyledi:

“Halkbank’a kredi başvurusunda bulunacak odamız üyeleri için yapılabilecek bir şey varda banka olarak destek olalım. Üyelerimize yardımcı olalım. İnisiyatifi odamız üyelerinden yana kullanalım. Bazı durumlarda olmuyor, demek en kolayı. Ama neden olmuyor? Bir çözüm yolu bulmak gerek  Amaç, her zaman için bir çözüm yolu bulmak olmalı. Üyemize yardımcı olmak, olmalı. Biz MİTSO olarak Halkbank’tan, sizlerden bunu bekliyoruz. Bu protokolü de bu beklentiyle yapıyoruz”.