Muğla Vergi Dairesi Başkanı MİTSO’da… “YENİ BİR VERGİ BARIŞI VE SİCİL AFFI İSTİYORUZ”

05.03.2021 17:21

Bu yıl 32.’si kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta, Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen ile görüşen Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, Gaziantepli olduğunu ve Kahramanmaraş’ta görev yapmakta iken Bakanın takdiri ile Muğla’ya atandığını belirterek “Gittiğiniz bir yere katkı sağlamak gerekir. Biz, gittiğimiz yere çalışarak katkı sağlıyoruz” dedi.

Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta ise Milas OSB’nin ilçenin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek OSB üyelerine sağlanan vergi indirimleri ve teşvikleri anlatabileceklerini ifade etti.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Kaya ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Usta’nın 32’inci Vergi Haftasını kutlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, pandemi nedeniyle kapalı kalan, üretimi düşen işyerlerini rahatlatmak için yeni bir vergi barışı ve sicil affı beklediklerini belirterek “Biz bu konudaki taleplerimizi, Muğla’daki diğer Odalarla birlikte TOBB’a ilettik” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta’nın vergi Haftasını kutladı ve madencilik sektöründeki vergilerin ve orman arazisi kira bedellerinin çok yüksek olduğunu  ifade etti. Mustafa Yüksel  pek çok sektörde ara eleman bulunamadığını da belirterek yetişmiş nitelikli gençlerin yurtdışına gittiğini belirterek “Yetişmiş gençlerimizi yurtiçinde tutabilmenin yollarını bulmalıyız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya’ya, üzerinde Hekatomnos lahitinin bir fotoğrafı olan bir anı tabağı armağan etti.

Yazı detayını buraya yazınız