TGRT Haber MİTSO’da… “MİLAS ZEYTİNYAĞIMIZA GÜVENİYORUZ”

20.01.2021 20:51

Milas Zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasıyla birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası gazetelerin ve televizyonların ilgi odağı haline geldi. Gazeteler, dergiler, televizyonlar ve radyolar Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti hakkında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile birçok röportaj yaptılar. Son olarak TGRT Haber, Reşit Özer ile bir röportaj gerçekleştirdi.

TGRT Haber’in deneyimli muhabirlerinden Niyazi Hancı ve Süheyla Arzu Karslı‘nın sorularını yanıtlayan Reşit Özer “Biz daha yolun başındayız. Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasıyla birlikte çok güzel gelişmeler olacak. Biz zeytinyağımıza güveniyoruz. Daha önce rafinajlık dökme yağ olarak ihraç edilmekte olan Milas zeytinyağı artık markalı, Türkiye’den ve AB’den coğrafi işaretli çok özel, ambalajlı bir ürün olarak önemli bir ihraç ürünümüz haline gelecektir” dedi.

TGRT Haber’den Süheyla Arzu Karslı, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TGRT Haber’den Niyazi Hancı, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Mehmet Yiğit

TGRT Heber‘in röportajında Milas zeytinyağının tanıtımını yapmak için yurtiçindeki ve yurtdışındaki fuarlara katılacaklarını da belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Bu aşamada biz tanıtıma önem vereceğiz. Milas zeytinyağının AB coğrafi işaretine sahip özel bir ürün olduğunu Avrupa’daki fuarlarda, yurtiçindeki fuarlarda tanıtacağız. Bunun için dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin bitmesini bekliyoruz. Pandemi süreci bitip fuarlar başladığında AB coğrafi işaretli zeytinyağımızı her ortamda, her fırsatta tanıtacağız” dedi.