DOLAR
36,5007
EURO
37,8830
ALTIN
3.340,56
BIST
9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
15°C
Muğla
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C
Pazartesi Yağmurlu
12°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C

ZEYTİNYAĞI VE PRİNA YAĞININ BAZI DEĞERLERİ YENİDEN BELİRLEDİ

ZEYTİNYAĞI VE PRİNA YAĞININ BAZI DEĞERLERİ YENİDEN BELİRLEDİ
18.05.2017 16:12
1.832
A+
A-

*2016/17 döneminde üretilen rafine ve riviera zeytninyağları için delta-7-stigmastenol değerinin en fazla %0.8 ve toplam beta-sitosterol değerinin en az %92 olarak uygulanacağı ve bu uygulamanın son tüketim tarihi 31/12/2019’a kadar olan zeytinyağı ve prina yağı ürünleri için geçerli olacağı bildirildi.

2016/17 yılı ürünü zeytinyağlarının bazı değerleri Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yeniden belirlendi. Belirlenen değerler, son kullanım tarihi 31/12/2019 tarihine kadar ürünler için uygulanacak.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından zeytinyağı ve pirina yağı ile ilgili olarak “Özel Hüküm Uygulama Talimatı” yayınlandı. Talimatın “yurtiçinde üretilen zeytinyağının klimatolojik ve agronomik koşullara göre özelliklerinde oluşabilecek değişiklikler, zeytinyağı komisyonu tarafından zeytin üretim bölgelerinden gelen izleme çalışmalarının değerlendirmesiyle belirlenir” hükmü gereğince düzenlendiği bildirildi. Bakanlığın, 2016/17 dönemi için zeytinyağlarının delta-7-stigmastenol ve toplam beta-sitosterol değerlerinin sapma göstermesi nedeniyle gelen talepler üzerine yapıldığını belirttiği değişikliğe göre; 2016/17 döneminde üretilen rafine ve riviera zeytninyağları için delta-7-stigmastenol değerinin en fazla %0.8 ve toplam beta-sitosterol değerinin en az %92 olarak uygulanmasına karar verildiği ifade edildi. Zeytinyağı ve prina yağında diğer parametrelerin ise TGK-Zetinyağı ve Prina Yağı Tebliği’nde yer alan değerlere uygun olması gerektiği ve yapılan düzenlemenin, tüketim tarihi 31/12/2019’a kadar olan zeytinyağı ve prina yağı ürünleri için uygulanacağı bildirildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr