DOĞA VE TARİH HARİKASI LATMOS MİTSO’DA DİLE GELECEK

28.06.2017 15:05

*Latmos Belgeseli EKODOSD – MİTSO işbirliğinde 4 Temmuz Salı günü saat 14.00’te MİTSO salonunda sunulacak.

Milas’ın Bafa Gölü kıyısında muhteşem doğal yapısı, yaklaşık 8 bin yıllık kaya resimleri, Latmos ve Herakleia antik kentleriyle ün kazanan Latmos bölgesi, 4 Temmuz Salı günü saat 14.00’de Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda dile gelecek. Gönüllü bir grup tarafından hazırlanan ve Latmos bölgesini doğal ve kültürel zenginlikleri ve karşılaştığı sorunlarla tanıtan belgesel, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ve Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOSD)’nin organizasyonu ile MİTSO toplantı salonunda gösterilecek. Bugüne kadar birçok uluslararası belgesel film yarışmalarına katılan ve bazılarında finale kalan,Hindistan’daki yarışmada ise en iyi belgesel ödülü kazanan Latmos belgeseli MİTSO üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve halka açık olarak izleyicilere sunulacak.

Kuşadası’nda bulunan ve etkili çevre korumacı çalışmalarıyla tanınan EKODOSD’un Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Sürücü; Latmos Belgeseli’nin Muğla ve Aydın sınırları içinde bulunan Beşparmak Dağlarının doğal ve kültürel kaynak değerlerinin tanıtılması ve bu zenginliklere olan tehditlere karşı bir farkındalık yaratılması amacıyla gönüllü bir grup tarafından hazırlandığını belirtti. Bahattin Sürücü, belgeselin birçok ulusal ve uluslararası belgesel film festivallerinde yarıştığını ifade ederek “Latmos Belgeseli ABD’de, Kerbala’da ve Kanarya Adaları’ndaki yarışmalarda finale kaldı. Hindistan’da ise “en iyi belgesel” ödülü kazandığı. Belgesel halen yurtiçinde ve dışında yarışmalara katılmaya devam ediyor” dedi.

Latmos Belgeseli’nin yönetmenliğini Yavuz Pullukçu, senaristliğini Hasan Cüneyt Bozkurt, danışmanlığını Bahattin Sürücü yaptı. Belgeselde Yağız Pullukçu yönetmen yardımcısı, Baran Vardar görüntü yönetmeni, Umut Özgür Özel sanat yönetmeni olarak görev alırken belgeselin kurgusunu ise Anıl Samuk hazırladı. Kamera arkasında Yusuf Erdem’in olduğu belgeselin çekiminde gönüllü olarak pek çok kişi de görev aldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Bafa Gölü ve çevresine çok önem verdiklerini belirterek “Bafa, gölüyle, çevresindeki Beşparmak Dağlarının doğal yapısıyla, binlerce yıllık kaya resimleriyle, Latmos ve Herakleia Antik kentiyle bizim için çok önemli. Bu nedenle her ortamda, yurtiçindeki ve dışındaki her turizm fuarında Bafa’yı tanıtmaya çalışıyoruz. Bafa Gölü ve çevresinin turizme kazandırılması için de çalışmalarımız var. Bu konuda daha önce MİTSO ile Muğla S.Koçman Üniversitesi ile Prof. Dr. Muammer Tuna’nın proje yürütücülüğünde GEKA’nın da desteği ile bir Bafa’da bir eko turizm çalışması yapmıştık. Şimdi de EKODOSD ile birlikte üyelerimize ve Milaslılara Latmos Belgeseli sunacağız. İlgi duyanları 4 Temmuz’da saat 14.00’te MİTSO salonunda yapılacak gösterime bekleriz” diye konuştu.