MİTSO / BELEDİYE İŞBİRLİĞİYLE MÜHENDİSLER, MİMARLAR VE ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADIK.

MİTSO / BELEDİYE İŞBİRLİĞİYLE  MÜHENDİSLER, MİMARLAR VE ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADIK.
26.09.2017 15:33

TMMOB Mühendisler, Mimarlar ve Şehir Plancıları Günü; Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Milas Belediyesi’nin işbirliğinde MİTSO’da düzenlenen “Günümüzde geleneksel mimarlık – çağdaş mimarlık ilişkisi” konulu bir panel ile kutlandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Emine Zühre Sözeri’nin yönetiminde düzenlenen panelde mimarlar Aykut Köksal, Nevzat Sayın, Ahmet İğdirligil ve Serhat Akbay geleneksel ve çağdaş mimarinin ilişkileri ve çelişkileri konusunda görüşlerini açıkladılar. Baştan sona çok büyük bir ilgiyle izlenen panelde ayrıca MİTSO tarafından “en kıdemli mimar” olarak Y. Mimar, Mühendis Muzaffer Atıcı ile “en kıdemli mühendis” olarak eski Muğla Milletvekili İnşaat Mühendisi İrfettin Akar’a birer kutlama plaketi verildi.

Panele daha önce konuşmacı olarak katılacağı açıklanan Mimar Cengiz Bektaş, panele katılmak amacıyla iki gün önce Muğla’ya gelmiş olmasına rağmen panelden bir gün önce eşinin rahatsızlanması üzerine acil olarak İstanbul’a dönmek zorunda kaldığı için panele katılamadı. Aynı şekilde panele konuşmacı olarak katılacağı açıklanan Emine Öğün Cansever de bir gece öncesi bir yakınını kaybetmesi nedeniyle son anda panele gelemedi.

Panelin açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, mühendis, mimar ve şehir plancıların günlerini kutlayarak gelecek yılda da bu kutlama geleneğini sürdürüleceğini ve kutlamanın geleneksel hale getirileceğini söyledi. Reşit Özer, konuşmacı olarak gelen mimarlara da katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise konuşmasında mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının günlerini kutlayarak kutlamanın gelecek yıllarda da sürdürülmesini istedi.

Özellikle Türkiye genelinde yapılmakta olan kötü restorasyonların eleştirildiği konuşmaların ardından konuşmacılar, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.