MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; “BANKALARIN MİLAS’TA İKİNCİ ŞUBELERİNİ AÇMALARININ ZAMANI GELDİ”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer;  “BANKALARIN MİLAS’TA İKİNCİ ŞUBELERİNİ AÇMALARININ ZAMANI GELDİ”
11.10.2017 14:51

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın canlı bir ekonomik yapıya sahip olduğunu belirterek bankaların Milas’ta ikinci şubelerini açmalarının zamanının geldiğini söyleyerek T.C. Ziraat Bankası’nın Milas’taki en eski banka olarak öncülük etmesini istedi.

Bir süre önce T. C. Ziraat Bankası Milas Şubesi Yöneticiliğine atanan Mehmet Akduru, MİTSO Yönetiminin yaptığı kutlama ziyaretine karşılık ziyarette bulunduğu MİTSO’da Milas’ı her geçen gün daha iyi tanımaya başladığını belirterek “Milas çok canlı, hareketli bir yer. Burada çok canlı bir ekonomik yapı var” dedi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer ve Odanın Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ile bir süre sohbet eden T.C. Ziraat Bankası Milas Şube Yöneticisi Mehmet Akduru, Milas OSB ile ekonominin daha da canlanacağına dikkat çekerek “Biz de banka olarak üyelerinizin ve OSB’de tesis kuracak olanlara kredi desteği vermeğe her zaman hazırız. OSB’de sanayi tesislerinin yapımına başlayacak firmalara kredi desteği için hazırlıklarımızı yapacağız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas OSB’nin yıllarca sürüncemede kaldığını ve hatta yapımından vazgeçilme aşamasına gelindiği bir dönemde MİTSO Yönetimi olarak Milas Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile birlikte sık sık Ankara’ya gidip Bakanlıkla, Milletvekilleriyle, ilgili bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını ve OSB’nin kısa sürede yapım aşamasına geldiğini anlattı. Reşit Özer, “Şu anda OSB arazisinde iş makineleri çalışıyor. İlkbahar sonu, yaz başı gibi sanayi arsalarını hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

Milas’ın balığıyla, zeytinyağıyla, balıyla, feldspat madeni ile, tarımıyla, hayvancılığı ile önemli gelir kaynaklarına sahip olduğunu belirterek “Böylesine canlı bir ekonomiye sahip olan Milas’ta biz MİTSO olarak bankalarımızın artık ikinci şubelerini açmalarının zamanın geldiğini düşünüyoruz. Bu konuda ilk önceliği Türkiye İş Bankası yaptı. Şimdi Milas’ın en eski bankası olarak Ziraat Bankası’ndan ikinci şubesini açarak, diğer bankalara örnek olmasını istiyoruz. Burada her bankanın en az iki şubesi olmalı. Bu hem üyelerimizin banka hizmetlerinize ulaşımını hızlandıracaktır, kolaylaştıracaktır, hem de şehrin değişik yerlerine canlılık getireceği gibi istihdama da katkıda bulunacaktır” dedi.