2. Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Milas ta Açıldı

06.08.2013 17:36

Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Milas’ta açıldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuara 178 firma katılırken 400 farklı markada ürün sergileniyor. Fuarın açılışı, CHP’li Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz ve Ali Aslan ile Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Jandarma Alay Komutanı Kurmay Jandarma Albay Fevzi Kurşun, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sarman Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna tarafından yapıldı. Expo Link Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara 23 kurum destek verirken ayrıca 3 kurum da sponsor olarak katkıda bulunuyor.

Fuarın açılış töreninde Milaslı Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar ile İskoçyalı sanatçı Paul Endy de mini bir dinleti sunarlarken Muğla İl Birincisi olan Milas Halk Eğitimi Merkezi Halkoyunları Ekibi de yörenin halkoyunlarını sergilediler.

Fuarda, gelenekleriyle, evleriyle, giyimleriyle ve düğünleriyle ünlü Çomakdağ Kızılağaç köyü de bir stantta köyde yapılan elişlerini sergiliyor.

Her gün saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen fuar 6 Mart Pazar günü saat 19.00’da sona erecek. Yöre halkının yanı sıra birçok ilden gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarı geçen yıl 180 bini aşkın kişi ziyaret etmişti. Bu yıl ziyaretçi sayısının 200 bini bulması bekleniyor.