CHP BELEDİYE BAŞKANI VE ADAYI MUHAMMET TOKAT VE MUĞLA MİLLETVEKİLİ TOLGA ÇANDAR MİTSO’DA

12.03.2014 16:10

*30 Mart Seçimlerine yönelik ziyaretlerini sürdüren CHP’liler MİTSO’yu ziyaret ettiler.

*CHP Milas Belediye Başkanı ve adayı Muhammet Tokat, bugüne kadar meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın bir işbirliği içinde olmaya çalıştıklarını belirterek “İşbirliği bundan sonra da sürecek” dedi.

*CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinin önemini vurgulayarak “Bugüne kadar Milas’ta bunun en güzel örneği verildi” dedi.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, 5. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili olarak Belediyenin verdiği desteğe teşekkür etti.

Milas Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, CHP’li bazı belediye meclisi üyeleri ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Ziyarete CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ile eski MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Belediye Meclis Adayı Enver Tuna da katıldılar. Ziyaret sırasında bugüne kadar Milas’ta belediye ile meslek odaları arasında var olan iyi ilişkilerin bundan sonra da sürdürüleceği vurgulandı.

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve Milas Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhammet Tokat ile beraberindekileri; MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit karşılayıp konuk ettiler.

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada yerel yönetimlerle meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin demokrasi için son derecede önemli oluşumlar olduğunu vurgulayarak “Bugüne kadar Milas’ta bunun en güzel örneği verildi. Milas’ta belediye ile ve sivil toplum kuruluşları arasında güzel bir diyalog sürdü. Bu sürecin seçimlerden sonra da süreceğine ve daha da gelişeceğine inanıyorum. Büyükşehir ile de bütünlenecek bu birlikteliğin daha da güçleneceğini düşünüyorum” dedi.

Milas Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhammet Tokat ise yapılan ziyaretin bir seçim ziyareti olmadığını belirterek “Biz daha önce de sık sık meslek odalarımızı ziyaret ediyorduk. Milas’ın sorunlarının çözümünde meslek odalarımızı yanımızda görmek bizlere güç veriyor. Gerek Sayın Enver Tuna’nın başkanlığı döneminde gerekse şimdi Sayın Reşit Özer’in başkanlığında karşılıklı saygı, güven ve işbirliğinin sürmesinden son derecede memnunuz” diye konuştu. Muhammet Tokat seçimlerden sonra da yakın işbirliğinin devam edeceğini belirterek “Göreve geldikten sonra da sivil toplum örgütlerimizi sık sık ziyaret etmiştik. Amacımız onlarla birlikte olduğumuzu göstermek ve çalışmalarına elimizden geldiği kadar ortak olmak. Görev süremiz boyunca ilçemizdeki tüm STK’lar ile uyum içerisinde çalıştık. Bu süreçte bizlere yardımcı olan ve bizlerle uyumlu bir şekilde çalışmada buluna tüm STK yetkililerine teşekkür ediyoruz. Amacımız, ilerleyen süreçte de yine birlikte uyum içinde çalışmak” dedi. Muğla’nın Büyükşehir kapsamına alınmasıyla birlikte Milas Belediyesinin sorumluluğunun daha da arttığını ifade eden Muhammet Tokat “Milas halkı bize 2009 yılında merkezdeki 13 mahalleyi yönetmemiz için yetki verdi. Fakat bugün 132 mahallemiz oldu. Biz, daha Büyükşehir uygulamasına geçmeden bu 132 mahallemize hizmet götürmeye başladık. Belediye hizmetini, bu süre içinde en hızlı ve en adil bir şekilde 132 mahalleye dağıtmaya başladık. Bunun tecrübesini kazandık. Şimdi, bu tecrübeyle yola çıkıyoruz” dedi.

Geride kalan beş yıl boyunca MİTSO yöneticilerinin gösterdiği yakınlığa ve işbirliğine teşekkür eden Muhammet Tokat “Milas Fuarında, OSB konusunda her zaman güzel bir işbirliği yürüttük. İnşallah seçimlerden sonra da bu işbirliğimizi aynı şekilde sürdürürüz” diye konuştu.

CHP heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti vurgulayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Biz her zaman kurumlar arası işbirliğinin önemine ve yararına inandık. Her zaman kurumlar arası diyalogun yararını savunduk. Bu anlamda, gerek Milas OSB konusunda, gerekse Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Milas’a kazandırılması ve sürdürülmesi için ortaya çok güzel bir işbirliği koyduk. Eğer belediye olarak, MİTSO olarak, diğer meslek odaları olarak bu işbirliğini ortaya koymasaydık OSB konusu çoktan gündemden çıkar ve unutulurdu. Eğer işbirliğimiz olmasaydı, çok başarılı bir şekilde 4 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı yapamaz ve bugün de aynı coşkuyla 5’incisini yapmak için yola çıkmazdık. Ben MİTSO adına, gerek OSB konusunda, gerekse fuar konusunda verdiğiniz destekten ötürü size teşekkür ederim” diye konuştu. CHP 9