Denizli ABİGEM’den zeytinciler için işbirliği

19.08.2016 12:59

MİTSO ZEYTİNCİYE ABİGEM’DEN DESTEK ARIYOR

Yıllardır Milaslı zeytin ve zeytinyağı üreticisine destek sağlamak için çalışmalarını sürdürmekte olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas yöresindeki memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağının coğrafi işaret tescilini almak için büyük bir mesafe kaydederek sona yaklaşırken zeytin ve zeytin üreticisine bir destek de ABİGEM’den sağlamak için girişim başlattı. MİTSO, zeytin ve zeytinyağında üretim kalitesini arttırmak amacıyla zeytin üreticisine plastik kasa desteği sağlamak üzere ABİGEM yöneticileriyle bir toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulundu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve odanın AR-GE ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç; Denizli ABİGEM İş Merkezi Direktörü Sıdıka Arıkan ve ABİGEM Program Yöneticisi Enis Erdal ile bir toplantı yaptı. Toplantıda MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağının coğrafi işaret tescili alınmasında son aşamaya gelindiğini belirterek “Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasına kısa bir süre kaldı. Eğer çok büyük bir aksilik olmazsa birkaç ay içinde Milas zeytinyağının coğrafi işaret patentini almış olacağız. Bu, ilçemizin zeytinyağının tanıtımında ve dolayısıyla pazarlamasında çok büyük bir olanak sağlayacak. Biz de coğrafi işaret patenti alındığında neler yapabileceğimiz konusunda şimdiden hazırlıklı olmak istiyoruz” diye konuştu. Reşit Özer, “Milaslı zeytin ve zeytinyağı üreticisinin bilinçlendirilmesi eğitim verilmesini istiyoruz Arıca hasat aşamasından başlayarak üretim kalitesinin arttırılması için de üreticiye ücretsiz plastik kasa sağlanması konusunda ABİGEM’den destek istiyoruz” diye konuştu.

Denizli ABİGEM İş Merkezi Direktörü Sıdıka Arıkan ve Program Yöneticisi Enis Erdal, yıllardır Denizli ABİGEM ile MİTSO arasında güzel bir işbirliği ve proje çalışması olduğunu belirterek “Biz de açılacak programlar kapsamında Milaslı zeytin ve zeytinyağı üreticisinin desteklenmesi için gereken desteği sağlamak üzere araştırmalarımızı ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. MİTSO ile işbirliğimiz bu tür projelerle bundan sonra da devam edecektir” dediler.