DOLAR
36,0478
EURO
37,2232
ALTIN
3.367,26
BIST
9.815,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Çarşamba Açık
10°C
Perşembe Çok Bulutlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
10°C

GAİA PEARLS’TEN MİTSO’YA ZİYARET

GAİA PEARLS’TEN MİTSO’YA ZİYARET
03.12.2024 10:29
224
A+
A-

Milas’ın Kurudere Mahallesi’nde bu yıl faaliyete geçen Gaia Pearls Zeytinyağı Fabrikası Kurucusu Emre Akbulut ve Marka Sorumlusu Bora Türkoğlu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e ziyaret gerçekleştirdi.

Bu yıl düzenlenen 10. Milas Hasat Şenliği Sıkım Etkinliğine ev sahipliği yapan Gaia Pearls hedeflerinin yurt dışına pazarına açılmak ve coğrafi işaret sahibi Milas Memecik zeytinyağının var olan potansiyelinin tüm dünyaya tanıtmak olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda mikana mühendisi olan Emre Akbulut, sahip oldukları üretim hattını tamamen kendi dokunuşları sayesinde kusursuz zeytinyağı için elverişli hale getirdiklerini ifade ederken, detayların çok önemli olduğunu vurgulayarak: “Kusursuz zeytinyağı için öncelikle ham maddenizin iyi olması lazım. Sonraki adım sıkım aşaması. Biz ilk olarak gelen zeytinin sıcaklığını ölçüyoruz. Zeytini yıkacağımız suyun sıcaklığını kurduğumuz ısıtma ve soğutma sistemi sayesinde ayarlayabiliyoruz. Ardından sıra kırcıya geliyor. Oradan sonra da malaksör ve dekantöre… Zeytin hamuru sıcaklığını bu saydığımız üretim aşamalarında bulunan altı farklı sensör vasıtasıyla 24-27 dereceler arasında tutulmasını kontrol, kumanda ve kayıt ediyoruz. Bunlar kusursuz bir zeytinyağı için önemli detaylar. Hattın her sıkım sonrası tıpkı ilk günkü gibi temizlenmesi çok önemli. Ayrıca, zeytinyağını saklama koşulları da kalitenin korunması için büyük önem taşıyor. Dünyanın en iyi zeytinyağını üretseniz bile düzgün saklamazsanız, bu özelliğini kaybediyor. Ürettiğimiz tüm yağları; yedekleme klimasının bulunduğu, havalandırma sistemine sahip ve 18 derecede sabitlenmiş depomuzdaki ısı, ışık ve oksijenden arındırılmış, paslanmaz tankları kullanarak garanti altına alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Gaia Pearls firmasının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendilerine başarılar diledi.