DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.441,38
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Kuşadası coğrafi işaret çalıştayında MİTSO’ya büyük övgü: “MİLAS COĞRAFİ İŞARET SÜRECİNDE ÇOK BAŞARILI”

Kuşadası coğrafi işaret çalıştayında MİTSO’ya büyük övgü: “MİLAS COĞRAFİ İŞARET SÜRECİNDE ÇOK BAŞARILI”
15.12.2017 14:51
1.877
A+
A-

*Kuşadası’nda düzenlenen ve iki gün süren çalıştayda coğrafi işaret çalıştayında MİTSO’nun Milas zeytinyağına coğraf işaret alması ve sonrasındaki süreçte AB’ye de coğrafi işaret başvurusunda bulunması büyük övgü kazandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanlığı tarafından “Coğrafi İşaretlerde Farkındalığın Artırılması Projesi” kapsamında Kuşadası’nda düzenlenen “Zeytin ve Zeytinyağı Sektöründe Coğrafi İşaretler Çalıştayı”nda Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması ve AB’den de coğrafi işaret alınmak üzere başvuruda bulunulması büyük övgü kazandı.
Aralarında MİTSO’nun da olduğu coğrafi işaret sahibi odalarla zeytin ve zeytinyağı üretici birliklerinin katıldığı ve iki gün süren çalıştayı MİTSO adına odanın Ar-Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç temsil etti. Dış pazarlama ve tanıtım konusunda coğrafi işaretlerin sağladığı olanakların anlatıldığı çalıştayda Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Komisyonundan Ümmühan Tibet Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması ve sonrasında izlenen çalışmalardan övgüyle söz etti. Çalıştaya katılan diğer coğrafi işaret sahibi odalara Milas’ı örnek gösteren Ümmühan Tibet “Milas, coğrafi işaret sürecinde çok başarılı” dedi.
Çalıştayın konuşmacılarından TARİŞ Temsilcisi Dr. Hakkı Çetin de konuşmasında coğrafi işaretlerin ürünlerin tanıtımında ve pazarlanmasındaki önemini vurgulayarak bir ürün için sadece Türkiye’de coğrafi işaret alınmasının yeterli olmadığını belirterek uluslararası kuruluşlardan da coğrafi işaret alınmasının önemini anlattı. Dr. Hakkı Çetin Milas’ın doğru bir yolda ilerlediğini belirterek “Az önce öğrendiğim üzere Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas zeytinyağına Avrupa’dan da coğrafi işaret almak üzere AB’ye başvuruda bulunmuş. Bu çok güzel bir gelişme, çok sevindim. Özellikle zeytinyağı sektöründe ilk AB başvurusu olduğu için de Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı kutluyorum” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr