DOLAR
8,0659
EURO
9,6646
ALTIN
459,31
BIST
1.410

Milas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencilerine zeytinyağı tadım eğitimi verildi: “ÇALIŞACAĞINIZ MUTFAKLARDA MUTLAKA KALİTELİ ZEYTİNYAĞI İSTEYİN”

Milas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencilerine zeytinyağı tadım eğitimi verildi:  “ÇALIŞACAĞINIZ MUTFAKLARDA MUTLAKA KALİTELİ ZEYTİNYAĞI İSTEYİN”
29.04.2016 16:30
0
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Aşçılık programı öğrencilerine yönelik Zeytindostu Derneği tarafından zeytinyağı tadım eğitimi düzenlendi. Eğitimde bir konuşma yapan Zeytindostu Derneği Yöneticisi Eczacı Atilla Totoş, aşçılık bölümü öğrencilerinden çalışacakları mutfaklarda mutlaka kaliteli zeytinyağı kullanmalarını istedi.

Zeytinyağı tadım eğitimine Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, Muğla Büyükşehir Belelediyesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma Destek ve Eğitim Şubesi Müdür Vekili Metin Bayrak. Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan ile Zeytindostu Derneği Yöneticileri Eczacı Atilla Totoş, Derneğin Muğla Temsilcisi Feridun Kaykı ile Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı, Yüksekokulun Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir, öğretim üyeleri ile çok sayıda aşçılık öğrencisi katıldılar.

Tadım eğitiminin başlangıcında bir konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Figen Çukur zeytinin Muğla yöresi için çok önemli bir ürün olduğunu belirterek aşçılık bölümü öğrencilerinin zeytinyağının tadımının önemini vurguladı. Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir ise Türkiye’nin önemli bir zeytinyağı üreticisi olmasına rağmen ülkenin pek çok bölgesinde zeytinyağının bilinmediğini söyledi. Zeytindostu Derneği Yöneticisi Eczacı Atilla Totoş ise konuşmasında uzun zamandır Milas’ta ve Muğla’da kaliteli zeytinyağı için farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ve yöreden doğru yöntemlerle hasat edilen ve doğru yöntemlerle sıkılan zeytinyağının uluslararası pek çok yarışmada altın madalya kazandığını anlattı. Atilla Totoş, aşçılık programı öğrencilerine, Türkiye’nin neresinde olursa olsun çalışacakları mutfaklarda kaliteli zeytinyağı talep etmelerini istedi. Zeytindostu Derneği Muğla Temsilcisi Feridun Kaykı ise konuşmasında tarihten günümüze yörede zeytinyağına verilen önemi dile getirdi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise konuşmasında Zeytindostu Derneği’nin ve Dernek Yöneticisi Eczacı Atilla Totoş’un çalışmalarından övgüyle söz ederek yöre zeytinyağının tanıtımı ve üreticinin bilinçlendirilmesi için yaptıkları çalışmalar nedeniyle kendilerine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Milas Kaymakamı Fuat Gürel tarafından Eczacı Atilla Totoş’a Milas Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenmiş bir teşekkür belgesi verildi.

Yapılan konuşmaların ardından Zeytindostu Derneği’nden tadım uzmanı Nurdan Nimet Kaykı tarafından aşçılık programı öğrencilerine tadım eğitimi verildi.
zeytnyağı tadım eğiitmi