MİTSO’nun 2020 bütçe uygulamaları kabul edildi. MİTSO ÜYELERİ, GEÇMİŞ YILLARA AİT AİDAT BORÇLARINI 9 AY TAKSİTLE ÖDEYEBİLECEK.

28.11.2019 15:44

*MİTSO’nun Kasım ayı olağan meclis toplantısında TOBB üyesi bir oda ile “kardeş oda” protokolü yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB’nin akreditasyon sistemi kapsamında Samsun’un Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü yapmak istediklerini bildirdi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, MİTSO’nun 2020 yılına ilişkin bütçe kararları ile Ekim ayı kati mizanı MİTSO meclisinden geçti.  MİTSO üyeleri, geçmiş yıllara ait aidat borçlarını kredi kartı ile 9 aya kadar taksitlendirerek ödeyebilecekler. Meclis toplantısında ayrıca, MİTSO’nun  TOBB üyesi bir oda ile “kardeş oda” protokolü yapması için yönetim kuruluna yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO’nun Kasım ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Yüksel başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesinde, meclis üyelerini Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirmek amacıyla davet edilen Bornova Danışmanlık kuruluşu yöneticisi Rıza Köknar, yasayla ilgili açıklamalarda bulundu. Köknar, KVKK hakkında MİTSO meclis üyelerine uyarılarda bulunarak “Size verilen işe başvurma cv’lerini bile 10 yıl saklamak zorundasınız. Eğer daha önce yok etmeniz gerekirse bir tutanak düzenleyip imha etmelisiniz. Size cv’sini veren her kişi, on yıl içinde cv’sini geri isteyebilir” dedi. Rıza Köknar, KVKK’na uyulmadığı durumlarda ise ilgili kişilere ve kurumların sorumlularına 2 yıldan dört yıla kadar hapis, 25 bin liradan 1 milyon liraya kadar da para cezası verilebileceğini anlattı.

Daha sonra Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda gündemin ilk maddesi gereğince Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından Ekim ayı kati mizanı okundu. Kati mizan üzerine söz almak isteyen üye olmayınca yapılan oylamada Ekim ayı kati mizanı oybirliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddelerinin görüşülmesine geçildi ve 2020 yılı bütçe uygulamalarına ilişkin maddeler de meclisten geçti.

MİTSO Meclis toplantısında, 2020 yılı bütçe uygulamalarıyla ilgili olarak “oda hizmetlerinin aksamaması ve ödemelerin zamanında yapılabilmesi için TOBB kanunu gereğince, geçmiş dönem üye yıllık ve munzam aidatlarının kredi kartı ile 9 aya kadar taksitli ve online tahsilat yapılabilmesi” oybirliği ile kabul edildi. Böylece oda üyelerine geçmiş yıl aidat borçları için 9 aya kadar taksitli ödeme yapabilme olanağı tanınmış oldu.

Meclis toplantısında ayrıca TOBB’nin akreditasyon sistemi kapsamında birliğe bağlı bir oda ile “kardeş oda” protokolü yapılması için  yönetim kuruluna yetki verildi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Samsun’un Vezirköprü ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olmak istediklerini belirtti.             Toplantıda söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer 2020 bütçesi uygulamalarının meclisten geçmesi üzerine meclis üyelerine teşekkür etti. Reşit Özer, ayrıca son bir aylık yönetim kurulu çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunarak meclis üyelerini bilgilendir