MUĞLA TEKNOPARK’IN 100 PAYI MİTSO’DA

31.08.2018 16:15

Muğla Teknopark Yönetici A. Ş.’nin 100 payına sahip olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın pay senedi, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e teslim edildi.

MSKÜ Üniversite – Sanayi İşbirliği Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Filiz Öner ve MSKÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Nurettin Öner, MİTSO’yu ziyaret ederek Teknopark’ın 100 paylık pay senedini Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘e teslim ettiler.

Muğla’da, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi – sanayi işbirliğinde ileri teknolojiye ulaşmak, üründe ve üretimde yeni teknolojiyi yakalamak, katma değeri yüksek ürünleri elde etmek ve bölgeye sermaye akışı ile istihdam sağlamak, ülke sanayisini rekabet edilebilir ihracata dönük  bir hale getirmek amacıyla kurulan Muğla Teknopark Yönetici A.Ş.’nin aralarında MİTSO’nun da olduğu 54 ortağı bulunuyor. Muğla – Denizli karayolu kenarında 64 dönümlük bir arazide kurulacak Teknopark’ın ana teması sağlık, yenilenebilir enerji ve gıda, tarım ve hayvancılık olarak belirlenmiş ve başvuru dosyası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından daha önce kabul edilmişti.

MİTSO’nun Muğla Teknopark Yönetici A.Ş.’deki pay senedini MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e teslim eden Öğretim Görevlisi Filiz Öner; Muğla’da Üniversite – sanayi işbirliğinde teknolojinin gelişmesi amacıyla özellikle paydaş meslek odalarıyla sıkı bir işbirliği içinde olmayı amaçladıklarını belirtti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Oda olarak Muğla’da teknolojinin gelişmesi, yeni teknolojilere ulaşılması ve ilin kalkınmasını amaç edinen Muğla Teknopark’ın kuruluşuna katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Muğla Teknoparkı ilimizin kalkınmasına ve ilimizdeki teknolojinin gelişmesine çok önemli katkılarda bulunacaktır. Bu konuda her zaman desteğe ve işbirliğine hazırız” diye konuştu.