Reşit Özer, Ankara’dan müjdeyi verdi: “MİLAS OSB’NİN YENİ ALTYAPI İHALESİ 17 KASIM’DA”

26.10.2015 15:21

*Milas OSB için müjdeli haber Ankara’dan geldi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Milas OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Reşit Özer, OSB’nin yeni altyapı ihalesinin 17 Kasım’da yapılacağını bildirdi.
*Yeni OSB ihalesi, T. C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 17 Kasım 2015 Salı günü, saat 10.00’da Ankara’da, 14 milyon 121 bin TL üzerinden açık eksiltme yöntemiyle yapılacak.
Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin “Altyapı İkmal İnşaatı İhalesi”ni takip etmek üzere Ankara’ya giden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Milas OSB Mütevelli Heyet Başkan Vekili Reşit Özer, müjdeli haberi verdi: Milas OSB’nin altyapı ihalesi, 14 milyon 121 bin TL üzerinden açık eksiltme yöntemiyle 17 Kasım 2015 Salı günü saat 10.00’da Ankara’da T. C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapılacak. İptal edilen ihaleden farklı olarak yeni yapılacak ihale kapsamında ek olarak 1 No’lu Bağlantı Yolunun Yapımı, Telekom, ve Elektrik altyapısının yapımı da yer alacak.
Milas OSB’de altyapı süreci yeniden başlıyor. Geçen yıl 6 Kasım’da, Milas OSB’nin ikmal inşaatı altyapısının yapımı için T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açtığı ihaleyi yüzde 48.48’lik bir kırımla alan firmanın ihale koşullarını yerine getirememesi üzerine ihale sözleşmesi feshedilmiş ve firmanın 1 milyon 75 bin liralık teminatına el konularak OSB’ye gelir kaydedilmiş ayrıca ihale sözleşmesinden doğan para cezası da uygulama hakkı gereğince 1 milyon 63 bin 975. 52 TL ceza kesilerek ceza işlemin kesinleşmesi OSB avukatı tarafından mahkemeye başvurulmuştu.
Daha sonra Milas OSB Müteşebbis Heyeti tarafından OSB altyapısının yapılabilmesi için yeniden Ankara’da Bakanlık düzeyinde sürdürülen girişimler olumlu sonuç verdi. Son olarak MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Milas OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Reşit Özer ile OSB teknik elemanlarının Ankara’da, Bakanlıkta sürdürdüğü çalışmalar sonucunda Milas OSB’nin altyapı ikmal inşaatının yapımı işinin 17 Kasım 2015 Salı günü, saat 10.00’da Bakanlıkta yapılmasına onay çıktı.
Aynı süreçte Kahraman Maraş Afşin Elbistan, Kırıkkale Silah OSB ve Samsun Havza OSB ile birlikte Milas OSB’nin de altyapı ikmal inşaatı ihale başvuru dosyası Bakanlıkta değerlendirildi. Diğer OSB’lerin altyapı yapım ihaleleri, başvuru dosyalarındaki çeşitli eksiklikler nedeniyle ertelenirken yalnızca Milas OSB’nin ihalesinin kesinlik kazanması sevinç yarattı.
Geçen yıl 6 Kasım’da yapılan ilk altyapı ikmal inşaatı ihalesi kapsamında bulunmayan 1 No’lu bağlantı yolunun yapımı, Telekom altyapısı ve elektrik altyapısının yapımı da ihale kapsamına alındı. Bu kapsamda, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, yol uygulaması ve atıksu altyapısıyla birlikte yol bağlantısı, Telekom ve elektrik altyapısının da ihale kapsamına alınmış olması, Milas OSB’nin hizmete giriş sürecini daha da kısaltmış oldu.
Ankara’daki temasları hakkında bilgi veren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Milas OSB Başkan Vekili Reşit Özer “Bizler için zorlu bir süreci mutlu bir sona çevirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. OSB altyapı yapımı için başvuruda bulunan dört odadan sadece Milas OSB’nin ihalesinin Bakanlık tarafından kabul görmesi bizi daha da mutlu etti. Şimdi 17 Kasım’ı bekliyoruz. İnşallah bu kez ihaleyi çok kıran firma değil de yapa bilecek firma kazanır. Elbette bunun kararını verecek olan Bakanlık. İhale kesinleşir kesinleşmez Milas OSB’de yolu yarılamış olacağız. Şimdilik her şey yolunda gidiyor. İnşallah sonuna kadar böyle devam eder” dedi.