Tarım İlçe Müdürlüğü ve MİTSO zeytinyağı fabrikalarında: “HİJYENİK ORTAMDA KALİTELİ ÜRETİM YAPALIM”
Milas Tarım İlçe Müdürlüğü ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ilçedeki zeytinyağı fabrikaları ziyaret edilerek “hijyenik ortamda kaliteli üretim yapılması” çağrısında bulunuldu. Tarım İlçe Müdürü Ali Parlu, Tarım İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlisi Gıda Yüksek Mühendisi Mehmet Ali Ceylan ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ilk olarak, Muğla Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen‘in Balçık mevkiindeki zeytinyağı fabrikasını ziyaret ettiler.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasıyla birlikte hepimizin sorumluluğu çok daha fazla arttı. Öncelikle zeytinin kısa sürede hasat edilerek ürünün hava almasını sağlayan kasalar içinde fabrikalara ulaştırılması gerekiyor. Fabrikalar da gelen zeytinleri bekletmeden en kısa sürede sıkmalı. Sıkılan ortamın temizliğine ve hijyen koşullarına çok dikkat etmeliyiz” dedi.
Milas Tarım İlçe Müdürü Ali Parlu ise zeytin hasat döneminde fabrikaların sık sık ziyaret edilerek temizlik ve hijyen denetimleri yapılacağını ve bilgilendirmede bulunulacağını ifade etti.
Fabrika işletmecisi ve Muğla Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen de Milas zeytinyağının çok önemli bir marka değeri kazandığını ve bunun mutlaka korunması gerektiğini ifade ederek “Hasattan sıkıma, sıkımdan depolamaya, depolamadan pazarlamaya kadar her aşamada temizlik ve hijyene çok önem veriyoruz. Bugüne dek sürdürdüğümüz bu titizliği bundan sonra da daha titiz bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Bu Milas zeytinyağının geldiği seviyede, artık hepimizin ortak sorumluluğu” diye konuştu.