TOBB – MEYBEM – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE UZMANLIK BELGELENDİRME SINAVI

14.08.2017 12:40

* İnşaat, metal, makine ve asansör ana sektörlerinde 19 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme hizmeti veren TOBB, MEYBEM – MİTSO işbirliğinde 15, 16, 17 Ağustos’ta sınav düzenleniyor.

İşgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin arttırılması amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin inisiyatifi ile kurulmuş olan bir sınav ve belgelendirme merkezi olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM), Milas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Milas’ta sınav düzenliyor.

MEYBEM – MİTSO işbirliğinde düzenlenecek sınava;

Panel Kalıpçı: 7 kişi
Seramik Karo Kaplamacı: 10 kişi
Sıvacı: 12 kişi
Ahşap Kalıpçı: 15 kişi
Duvarcı: 6 kişi
Betonarme Demircisi: 6 kişi
Isı Yalıtımcı: 1 kişi olmak üzere toplam 57 kişi katılacak.

MEYBEM sınavı 15 Ağustos 2017 Salı günü saat 08.30’da MİTSO’da yazılı olarak yapılacak. Uygulama sınavı ise 16 / 17 Ağustos Çarşamba ve Perşembe günleri MEYBEM yetkilileri tarafından MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ile İlhan Şimşek’in şantiyelerinde yapılacak. Sınavı başaranlara MEYBEM tarafından “ulusal yeterliliklere uygun”luğunu gösterir başarı belgeleri verilecek.

Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM), TOBB’nin girişimiyle ve inisiyatifiyle 2015 yılında bir A.Ş. olarak kuruldu. İşgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda, çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ulusal yeterliliklere uygunluğunu tespit etmek üzere ISO 17024Standardına göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek, sınav merkezleri kurmak ve işletmek üzere kuruldu. MEYBEM, bir sınav ve belgelendirme merkezi olarak 81 il ve 160 ilçede, aralarında MİTSO’nun da bulunduğu oda ve borsalar işbirliğiyle sınav ve belgelendirme hizmetleri veriyor.

İnşaat, metal, makine ve asansör ana sektörlerinde 19 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme hizmeti veren TOBB MEYBEM, 2017 yılında da sınav ve belgelendirme hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda MİTSO – MEYBEM işbirliğinde 15 Ağustos Salı günü MİTSO’da bir yazılı sınav yapılacak. Sınava; Panel Kalıpçı: 7 kişi, Seramik Karo Kaplamacı: 10 kişi
Sıvacı: 12 kişi, Ahşap Kalıpçı: 15 kişi, Duvarcı: 6 kişi, Betonarme Demircisi: 6 kişi, Isı Yalıtımcı:1 kişi olmak üzer toplam 57 kişi katılacak. Sınavın ardından 16 ve 17 Ağustos Çarşamba ve Perşembe günleri ise, TOBB Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve İlhan Şimşek’in şantiyelerinde MEYBEM yetkilileri tarafından uygulama sınavı yapılacak. Sınavı başaranlara mesleki yeterlilik belgeleri verilecek.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB’nin girişimiyle oluşturulan MEYBEM kapsamında Milas’ta inşaat, metal, makine ve asansör ana sektörlerinde çalışanların mesleki yeterlik belgesi alabilmeleri amacıyla MEYBEM ile işbirliği yaparak yeterlik sınavı düzenlediklerini belirterek “Bundan sonra artık tüm işyerleri kendi alanında eğitim almış, uzmanlaşmış elemanlarla çalışmak durumunda. Biz de bu konuda Milas’taki hem inşaat, metal, makine ve asansör ana sektörlerindeki işverenlerin aradığı, hem de bu işkollarında çalışanların gerek duyduğu belgelendirmeyi yapabilmek için bu sınavı düzenledik. Talepler geldikçe MİTSO olarak hem eğitimlerimiz hem de MEYBEM uzmanlık belgelendirme sınavlarımız devam edecek” dedi ve sınava katılacaklara başarılar diledi.