TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın TO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken MİTSO’da “AYDIN VE MUĞLA’NIN BİRLİKTE İŞ YAPMA GELENEĞİ VAR”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın TO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken MİTSO’da   “AYDIN VE MUĞLA’NIN BİRLİKTE İŞ YAPMA GELENEĞİ VAR”
26.09.2019 10:37

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. TOBB Yönetim Kurulunu temsilen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile görüşen Ülken, Muğla ve Aydın’ın birbiriyle çok yakın ilişkileri olduğunu belirterek “Aydın ve Muğla’nın birlikte iş yapma geleneği var. Bunu değerlendirmemiz lazım” dedi. Kendilerinin demiryolu ulaşımında hep İzmir limanına yönlendirildiğini de belirten Hakan Aygün “Bizim tercihimiz her zaman Güllük limanından yana olmuştur. Bu nedenle tercihimiz bir an önce Aydın – Güllük demiryolu bağlantısının kurulmasıdır” diye konuştu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken MİTSO’yu ziyaret etti. TOBB Yönetim Kurulunu temsilen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve MİTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Soner Çamlıbelen ile görüşen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, ülke ekonomisinin bölgeye yansımaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aydın, Muğla ve Denizli’nin turizmi, tarımı ve sanayisi ile birlikte gerek Türkiye, gerekse Ege Bölgesi ekonomisi için çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Aydın, Denizli ve Muğla olarak birlikte davranmanın önemini vurgulayan Hakan Ülken, üç ilin odalarının katılımıyla bir bölge toplantısı yapılmasının yararlı olacağını anlattı. Hakan Ülken “Üç ilin odalarının katılacağı bir bölge toplantısı yapalım. Bu toplantıda üç ilde yapılmasını istediğimiz konularda bir koordinasyon oluşturalım” önerisinde bulundu.

AYDIN – MUĞLA HER ZAMAN BİRLİKTE

Tarih boyunca Aydın ve Muğla’nın her alanda birbirine yakın olduğunu belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken “Aydın’ın nüfusuna baktığımızda, Aydınlıdan sonra en çok Muğlalı olduğunu görürüz. Muğla’da da Muğlalıdan sonra en çok Aydınlı vardır. Aydın ve Muğla tarımda, turizmde, ticarette, sanayide her zaman birlikte olmuştur. Bizim de bunu değerlendirmemiz gerekir. Aydın ve Muğla olarak birlikte düşünüp, birlikte hareket etmemizde fayda var. Zaten geçmişten beriye, Aydın ile Muğla arasında hep birlikte iş yapma geleneği var” diye konuştu.

AYDIN’IN TERCİHİ HER ZAMAN GÜLLÜK LİMANINDAN YANA OLMUŞTUR

Aydın’ın tarımın yanısıra bir sanayi ve maden şehri de olduğunu belirten Hakan Ülken Aydın’ın ürünlerinin en kısa yoldan limana ulaşması için tercihlerinin her zaman Güllük limanından yana olduğunu belirtti. Hakan Ülken “Bizi her zaman İzmir limanına yönlendiriyorlar. Fakat bizim tercihimiz her zaman Güllük limanından yana olmuştur. Güllük limanı bizim için pek çok yönden daha avantajlı” dedi.

AYDIN – GÜLLÜK DEMİRYOLUNU İSTİYORUZ

Aydın’ın tarım,sanayi ve maden ürünlerinin Güllük limanına en kolay ve en ucuz şekilde taşınabilmesi için daha önce projelendirilmiş olan Aydın – Güllük demiryolu projesinin bir an önce gerçekleştirilmesini beklediklerini ifade eden Hakan Ülken “Aydın – Güllük demiryolu projesini destekliyoruz ve bir an önce yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

MİTSO : AB’DEN COĞRAFİ İŞARETLER İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken‘in TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak MİTSO’ya yaptığı ziyaretten çok memnun olduğunu ifade eten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Ülken’in Aydın – Muğla – Denizli bölge toplantısı önerisini ve Aydın ve Muğla’nın birlikte hareket etmesi isteğini desteklediklerini belirterek “Bizim için de iki komşu ilin birlikteliği büyük önem taşıyor. Bir her zaman bu birliktelikten yanayız” dedi. Milas için Aydın – Güllük demiryolu bağlantısının önemini de vurgulayan Reşit Özer “Biz de sizden demiryolu bağlantısının bir an önce yapılması için destek bekliyoruz” diye konuştu. MİTSO’nun zeytinyağı, yağlı zeytin, tepsi böreği ve Milas el halısının coğrafi işaretlerini aldığını anlatan Reşit Özer, “Şimdi hedefimiz AB’den de bu ürünlerin coğrafi işaretlerini almak. Zeytinyağı için başvurumuzu yaptık. Biz de sizden bu konuda destek bekliyoruz. Milas zeytinyağının, Aydın incirinin coğrafi işaretlerini almak için gerekirse birlikte Brüksel’e gidelim. Bir an önce AB’den de ürünlerimize coğrafi işaret alalım” diye konuştu.

Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer konuk ettiği TOBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Hakan Ülken’e, üzerinde UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Hekatomnos Anıtmezarı lahitinin görüntüsü olan bir anı tabağı armağan etti. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken de Özer’e TOBB Yönetim Kurulu adına bir anı plaketi verdi.