TOBB’DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE MİTSO ELİYLE 700 YARDIM PAKETİ

06.08.2013 19:02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında yoksul ve muhtaç ailelere yardım elini uzattı. TOBB, aralarında Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (MİTSO) da olduğu üye tüm oda ve borsalara, kendi çevrelerindeki en az 700 aileye dağıtılmak üzere toplam 35 bin lira gönderdi. TOBB’den üye oda ve borsalara gönderilen yazıyla; yardım paketlerinin içindeki gıda maddelerinin toplam değerinin 50 TL’yi geçmeyecek şekilde oluşturulması istendi.

TOBB’den gelen yazıyla çalışmalarına başlayan MİTSO Yönetimi, gıda maddelerinden oluşacak yardım paketlerini hazırlamak için gıda maddesi satışı yapan oda üyesi işyerlerinden teklif aldı. Verilen en düşük teklif düzeyinde belirtilen gıda maddelerini vermeyi kabul eden oda üyesi 10 üye işyerinden gıda maddeleri satın alınarak yine TOBB’nin isteği doğrultusunda TOBB poşetlerine konuldu. Oluşturulan 700 yardım paketi, yoksul ve muhtaç ailelere imza karşılığı dağıtılmak üzere MİTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine, oda personeline ve mahalle muhtarlarına dağıtılmaya başlandı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB’nin her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da yoksul ve muhtaç aileleri unutmadığını belirterek “TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, bu Ramazan ayında da yine tüm üye odalara, çevrelerindeki yoksul ve muhtaç ailelere dağıtılmak üzere yardım yapıyor. TOBB,  her oda ve borsanın en az 700 yardım paketi oluşturmasını istiyor. Yardım paketlerinin içindeki gıda maddelerinin toplam fiyatının 50 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Biz de MİTSO Yönetimi olarak gıda maddesi ticareti yapan üyelerimizden teklif topladık. En düşük verilen teklif düzeyinde gıda maddesi vermeyi kabul eden 10 üyemizden gıda maddeleri satın alarak yardım paketleri oluşturduk. Bu paketleri Yönetim ve Meclis üyelerimizle, oda personelimiz ve mahalle muhtarlarımız aracılığıyla muhtaç ailelere dağıtmayı başladık” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yardım paketlerine zeytinyağı, salça, tuz, makarna, kurufasulye, erişte, şehriye, hazır çorba, çay, helva, un ve bulgur konulduğunu belirterek “Milas yöresi zeytinyağıyla ünlü bir bölge. Bu nedenle yardım paketlerine özellikle çiçekyağı koymadık. Paketlere, zeytinyağındaki markalaşmayı da teşvik etmek amacıyla kaliteli, markalaşmış zeytinyağı koyduk. Yine yerel üretimi teşvik etmek amacıyla Milas üretimi helva koyduk. Keşke olanaklarımız elverse daha çok ve daha dolu yardım paketleri oluşturabilseydik. Paketlerimizi, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak onları Ramazan ayında biraz olsun sevindirmeyi, mutlu etmeyi amaçlıyoruz” dedi.