“MİTSO’DA BİR SAATTE ŞİRKET KURMAK MÜMKÜN”

28.08.2014 15:44

*MİTSO Yönetimi, serbest muhasebeci ve mali müşavirleri ziyaret etti.

*SMMM’ler, MİTSO’nun çalışmaları hakkında eleştirilerini ve önerilerini iletirken “Başka odalardan bir haftada randevu alamazken MİTSO’da bir saatte şirket kurabiliyoruz” diye övgülerini dile getirdiler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, odayla çok yakın iş ilişkisi içinde olan meslek gruplarından bazı serbest muhasebeci ve mali müşavirleri ziyaret ettiler. SMMM’lerin odanın çalışması hakkında eleştiri ve önerilerini dinleyen MİTSO Yöneticileri, yöneltilen eleştiri ve önerileri not ettiler. Bu arada SMMM’lerin odanın çalışma temposu, işlerinin görülme süresi ve personelin kendilerine yardımcı olmasıyla ile ilgili yaptıkları övgüler MİTSO Yöneticilerini gururlandırdı. Bir SMMM’nin “Biz çevre odalarda görüşmek için bir haftada randevu alamazken her zaman MİTSO’da bir saatte şirket kurabiliyoruz. Bu nedenle çok memnunuz” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Saymanı Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit ve Halil İbrahim Gülen; oda çalışmalarıyla ilgili bazı eleştiri ve önerileri dinlemek üzere SMMM’ler Emrah Mergen, Aydan Mergen Özcan, Burcu Ülgün ve Cüneyt Hafız’ı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında SMMM’lerin eleştiri ve önerilerini not eden MİTSO Yöneticileri her zaman eleştirilere açık olduklarını, eleştirilerden dersler çıkarmaya çalıştıklarını, getirilen önerileri de mutlaka değerlendirdiklerini anlattılar.

Ziyaret sırasında SMMM’ler, MİTSO’da işlerinin genellikle hızlı bir şekilde yapıldığını, bu konuda çevre odalara gittiklerinde uzayan işleri nedeniyle hep MİTSO’dan övgüyle söz ederek örnek gösterdiklerini anlattılar. Oda personelinin her zaman kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını, işlerini kolaylaştırmak için gayret gösterdiklerini ve gerekli belgeler tamamlanmış işlerini en kısa sürede yaptıklarını ifade ettiler. Benzer durumdaki işleri için bazı odalara gittiklerinde bir haftada randevu bile alamadıklarından yakınan SMMM Burcu Ülgün ise “O odalara her zaman MİTSO’yu örnek gösteriyoruz. Onlar bize bir haftada randevu bile veremezken biz MİTSO’da bir saatte şirket kurabildiğimizi anlatıyoruz. Belgelerimiz tam olduktan sonra gerçekten bir saatte MİTSO’da bir şirket kurmak mümkün” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de her zaman SMMM’ler ile yakın bir işbirliği içinde olmayı arzu ettiklerini belirterek “Önümüzdeki süreçte yeni bir takım yasalar çıkacak. Mevzuatta değişiklikler olacak. Bu nedenle sizlerden destek bekliyoruz. Bizim üyelerimizin işlerini sizler yapıyorsunuz. El ele vererek yeni yasal mevzuat hakkında konferanslar, paneller düzenleyerek üyelerimizi bilgilendirelim” diye konuştu. Reşit Özer, yeni “torba kanun” kapsamında oda aidatları ve gecikme faizleriyle de ilgili yeni düzenlemeler olduğunu belirterek bu konuda da SMMM’den destek isteyerek “Üyelerinizi aidatlar konusunda bilgilendirirseniz, onların oda aidatlarını ödemeleri için uyarırsanız kendileri daha sonra mağdur olmazlar” dedi. Reşit Özer bundan sonra da üyeleri ve meslek kuruluşlarını ziyaret etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.